Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Worden uw patiëntenrechten gerespecteerd?

Geef uw mening tijdens de meldactie Patiëntenrechten De Zorgbelangorganisaties en de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) organiseren van 16 februari tot en met 8 maart 2009 een meldactie over patiëntenrechten. Tijdens deze meldactie kunnen zowel zorggebruikers als zorgverleners via de website van Zorgbelang of het NPCF een vragenlijst invullen.

Minister Ab Klink van het Ministerie van VWS bereidt momenteel een nieuwe wet voor over patiëntenrechten. Deze wet moet de positie van de cliënt in de zorg verbeteren. De Zorgbelangorganisaties en de NPCF vinden het belangrijk dat de wet mede gebaseerd wordt op ervaringen van gebruikers. De uitkomsten van de meldactie worden verwerkt tot een advies aan de minister. Het wetsvoorstel wordt naar verwachting medio 2009 ingediend bij de Tweede Kamer.

Meld uw ervaringen!
Via de meldactie kunnen zorggebruikers én zorgverleners hun ervaringen met patiëntenrechten kenbaar maken. Heeft u bijvoorbeeld meegemaakt dat er fouten zijn gemaakt doordat uw hulpverleners onderling onvoldoende met elkaar overlegden? Of was het nog niet zo eenvoudig om een klacht in te dienen over een in uw ogen mislukte behandeling?

Europese dag van de rechten van de patiënt
Op 18 april organiseren de dertien Nederlandse Zorgbelangorganisaties, samenwerkend onder de vlag 'Zorgbelang Nederland' de 'Europese dag van de rechten van de patiënt'. In de weken hieraan voorafgaand, vindt een debattenreeks plaats. Op 18 april, worden tijdens een (afsluitend) landelijk debat in 'de Rode Hoed' in Amsterdam, de uitkomsten van de meldactie en de meningen van de deelnemers aan de debatten gepresenteerd.
18 februari 2009

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400