Woonruimte verbouwen mag niet zonder toestemming verhuurder

18/02/2009 15:30

Kamernet.nl

Den Haag, 18 februari 2009 - Uit onderzoek van Kamernet.nl blijkt dat ruim 68 procent van de kamerverhuurders het niet toelaat dat een huurder grote veranderingen aanbrengt aan de verhuurde woonruimte zonder dat de verhuurder hier eerst toestemming voor heeft gegeven.

Ongeveer 16 procent van de kamerverhuurders vind dat een huurder veranderingen mag aanbrengen aan de verhuurde woonruimte, maar alleen als de kamer / woning hierdoor ook in waarde stijgt. Een even grote deel (16 procent) van de verhuurders wil absoluut niet dat een huurder aanpassingen doet in de verhuurde woonruimte.

Rechten en plichten van huurders en verhuurders

Kleine herstellingen zijn in de regel voor de rekening van de huurder. Als een huurder klachten heeft over het noodzakelijke onderhoud of reparaties aan de woning, dan kan de huurder de verhuurder schriftelijk op de hoogte brengen van zijn verplichtingen om de woning in goede staat van onderhoud op te leveren en houden. Bovendien moet de verhuurder gebreken opheffen die voor zijn rekening zijn. De precieze afspraken over plichten van de huurder moeten altijd vastgelegd worden in een huurovereenkomst. Ook als de verhuurder niet zomaar wil dat er wijzigingen worden aangebracht aan de kamer / woning zal dit expliciet in de huurovereenkomst opgenomen moeten worden.

Tabel vraagprijzen

Over Kamernet.nl

Kamernet.nl is de grootste kamer website van Nederland. Huurders en verhuurders hebben rechtstreeks contact met elkaar. De site is mede populair omdat deze zeer transparant en eenvoudig werkt. Inschrijven is gratis, het verhuren van een kamer kost niets en een kamerzoekende betaalt pas wanneer hij wil reageren op een kamer.

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze grote database van kamers en onze klanten doelgroep: kamerzoekers en kamerverhuurders, om meer inzicht in de ontwikkelingen van de kamermarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren.

Historie:

Eind 1999 is Kamernet.nl opgericht door twee voormalige studenten aan de Hogeschool Utrecht die zelf woonruimte zochten tijdens hun studietijd en niet jarenlang op een wachtlijst wilden staan. Inmiddels heeft de site al ruim 500.000 studenten aan een kamer geholpen. Elke maand worden ruim 6.500 kamers aangeboden op de site. In 2008 werd http://www.kamernet.nl meer dan 8,8 miljoen keer bezocht door bijna 2,5 miljoen unieke bezoekers. Kamernet.nl is onderdeel van Direct Wonen NV (http://www.directwonen.nl).

Blog:

Van de grootste studentensteden van Nederland zijn op http://blog.kamernet.nl marktrapporten en alle pollresultaten aanwezig.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.kamernet.nl