Platform Biologica
Markt bruist van bio innovatie
18 februari
In de afgelopen dagen zijn drie verrassende nieuwe biologische
concepten voor het daglicht getreden. Cateraar Appèl komt met een 100%
duurzame cateringformule onder de naam Bio@work, Danku lanceert een
internationaal biologisch fastfood concept, en FairConnect verbindt
biologisch met fairtrade in "open source" levensmiddelenmerk SUMM.
Danku, opgericht vanuit Amsterdam, wil in drie jaar tijd 100
biologische fastfood filialen uit de grond stampen, te beginnen vanuit
New York. Een belangrijk onderdeel van het menu is de kroket, tot nu
toe volstrekt onbekend in Amerika. Zie ook hier.
Cateraar Appèl springt mooi in op de duurzaamheidstrend in catering en
komt met een 100% duurzaam concept voor bedrijfsrestaurants: Bio @
work. De cateraar ziet biologisch en authentiek eten al jaren als een
speerpunt.
FairConnect wil bio met fairtrade verbinden, met transparantie als
uitgangspunt. In het najaar wil ze het eerste "open source"
levensmiddelenmerk SUMM in de supermarkt brengen. Met "open source"
bedoelt FairConnect dat consumenten actief worden betrokken bij de
ontwikkeling van nieuwe producten. De term is ontleent aan de
automatisering, en betekent daar dat een softwarepakket
gemeenschappelijk bezit is, zodat iedereen eraan kan meebouwen. Zie
ook http://www.fairconnect.nl/.
Biologica zegt: driewerf hoera!