Platform Biologica


Markt bruist van bio innovatie
18 februari

In de afgelopen dagen zijn drie verrassende nieuwe biologische concepten voor het daglicht getreden. Cateraar Appèl komt met een 100% duurzame cateringformule onder de naam Bio@work, Danku lanceert een internationaal biologisch fastfood concept, en FairConnect verbindt biologisch met fairtrade in "open source" levensmiddelenmerk SUMM.

Danku, opgericht vanuit Amsterdam, wil in drie jaar tijd 100 biologische fastfood filialen uit de grond stampen, te beginnen vanuit New York. Een belangrijk onderdeel van het menu is de kroket, tot nu toe volstrekt onbekend in Amerika. Zie ook hier.

Cateraar Appèl springt mooi in op de duurzaamheidstrend in catering en komt met een 100% duurzaam concept voor bedrijfsrestaurants: Bio @ work. De cateraar ziet biologisch en authentiek eten al jaren als een speerpunt.

FairConnect wil bio met fairtrade verbinden, met transparantie als uitgangspunt. In het najaar wil ze het eerste "open source" levensmiddelenmerk SUMM in de supermarkt brengen. Met "open source" bedoelt FairConnect dat consumenten actief worden betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe producten. De term is ontleent aan de automatisering, en betekent daar dat een softwarepakket gemeenschappelijk bezit is, zodat iedereen eraan kan meebouwen. Zie ook http://www.fairconnect.nl/.

Biologica zegt: driewerf hoera!