Gemeente Enkhuizen

Wethouder Boland schudt kaarten voor startersbridge

De Gemeente Enkhuizen met haar project Enkhuizen Actief, de Nederlandse Bridgebond in Utrecht en de afdeling ouderenwerk van Welzijnswerk Enkhuizen (WWE) hebben kans gezien 76 deelnemers te interesseren voor de cursus Bridgen voor beginners. In wijkcentrum De Bonte Veer werden door wethouder Boland maandagmiddag 16 februari voor de eerste keer de kaarten geschud voor deze cursus voor 55-plussers.

'Bridgen is een actieve en sociale denksport'
Ouderenwerker MariAnne van der Chijs van Welzijnswerk Enkhuizen (WWE) heette de deelnemers van harte welkom.Ik ben blij dat er zoveel belangstellenden hebben gereageerd die van een sluimerende passie voor bridge eventueel een echte passie willen maken. Een project dat zoveel deelnemers krijgt maakt een droom van een ouderenwerker waar. Gijs van der Scheer, directeur van de Nederlandse Bridgebond, prees wethouder Hendrik Boland, wethouder Sportzaken, van de gemeente Enkhuizen voor de verstrekte subsidie in het kader van Enkhuizen Actief. Hij ziet bridgen als een actieve en sociale denksport. Mensen die spelenderwijs leren bridgen, ontmoeten al kaartend andere plaatsgenoten. Van der Scheer wenste de deelnemers veel succes, maar waarschuwde hen gekscherend voor het verslavende effect van deze denksport.

De kaarten zijn geschud!
Wethouder Hendrik Boland opende vervolgens deze eerste middag van de startersbridge door een spel kaarten vakkundig te schudden en rond te delen. Ook hij wees op het belang van het sociale aspect van bridge. Enkhuizen Actief wil mensen in beweging krijgen en dat lukt onder andere met deze cursus bridgen voor beginners. De hersenen worden flink aan het werk gezet en de deelnemers moeten er de deur voor uit! Onder het genot van een kopje koffie met een toepasselijk kaartgebakje gingen de deelnemers gelijk na deze woorden met de kaarten aan de slag. De Nederlandse Bridgebond heeft van de Enkhuizer Bridge Club ondersteuning gekregen. Officieel bridgedocente, Annemarie van Dijk, zal de deelnemers de komende maanden proberen zowel het kaartspel als de passie voor het bridgen bij te brengen. Ze wordt hierin bijgestaan door drie assistenten van de Enkhuizer BridgeClub: Sjef Gielen, Nel Roosendaal en Johan van Griensven. Op dinsdag 17 februari is een tweede groep bridgecursisten van start gegaan waarbij Klaas Kok, wethouder Welzijn, de honneurs van de opening op zich nam. Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl