Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 18-02-2009

Aanhouding na wangedrag tegen buschauffeur

TILBURG: Op dinsdagavond 17 februari arresteerde de politie een 22-jarige inwoner van Tilburg nadat hij zich had misdragen tegenover een buschauffeur van een stadsbus. De verdachte had rond 21.30 uur op de Spoorlaan ruzie gekregen met de chauffeur. Over de toedracht van het conflict lopen de lezingen uiteen. Het gevolg was dat de 22-jarige verdachte de chauffeur bespuugde op zijn dienstkleding. De politie werd erbij gehaald, waarna de arrestatie van de verdachte volgde. De man moest mee naar het politiebureau voor verhoor. Na het opmaken van een proces-verbaal wegens belediging is hij weer in vrijheid gesteld. De politie is nog op zoek naar getuigen om meer duidelijkheid te krijgen over de exacte toedracht van het incident.

Politie arresteert twee verdachten van wisseltruc

MADE / TILBURG: Een 63-jarige vrouw uit Made bezocht woensdagochtend 18 februari rond 09.40 uur de weekmarkt in haar woonplaats. Op het Raadhuisplein werd ze aangesproken door een onbekende man, die vroeg of ze 2,- kon wisselen. De man sprak gebrekkig Nederlands. Toen ze haar portemonnee tevoorschijn had gehaald, deed de man onverwacht een greep in haar beurs. Hij ging er daarna, samen met een handlanger, vandoor in een blauwe VW Golf. De oude personenauto was voorzien van witte (buitenlandse) kentekenplaten. De dader had kans gezien om drie bankbiljetten van 50,- uit de portemonnee te grissen.
Direct na de melding verspreidde de meldkamer het signalement van de dader en het vluchtvoertuig. Circa twintig minuten later werden op de Conservatoriumlaan in Tilburg een blauwe VW Golf met Pools kenteken gesignaleerd. Een van de inzittenden voldeed aan de daderomschrijving. De politie arresteerde hierop de beide mannen. Het gaat om twee mannen van 24 en 36 jaar oud, beiden woonachtig in Tilburg. In het belang van het verdere onderzoek is het duo ingesloten.

Hennepknipperij ontdekt na melding bij Meld Misdaad Anoniem

TILBURG: Naar aanleiding van meldingen bij Meld Misdaad Anoniem betrad de Tilburgse politie een woning aan het Pieter Postplein. In het huis vond de politie een hennepknipperij. Daarbij namen de agenten 78 hennepplanten en 3 verhuisdozen gevuld met hennep in beslag. In de woning was een 25-jarige man uit Tilburg aanwezig. Hij werd
gearresteerd en verhoord op verdenking van overtreding van de
Opiumwet. Verder nam Essent de elektriciteitsmeter in beslag omdat daar vermoedelijk mee gefraudeerd werd.
De inval vond plaats op dinsdagavond 17 februari .rond 22.30 uur

M. is een meldlijn waar men gegarandeerd anoniem informatie kan doorgeven over misdrijven. Deze meldlijn is bereikbaar op 0800-7000. Bellers hoeven hun naam niet te noemen en ook de nummerweergave is voor dit speciale telefoonnummer buiten werking gesteld. Verder worden geen bandopnames van de telefoongesprekken bewaard. De medewerkers van de landelijke meldlijn geven de binnengekomen informatie direct door aan de politiekorpsen in het land. Aan de hand van binnengekomen tips rechercheert de politie verder.

Schuldheler moet gestolen fiets inleveren

TILBURG: Bij een roadblock (ter voorkoming van overvallen) werden dinsdagavond 17 februari 280 voertuigen gecontroleerd door de politie. Een motoragent zag bij de roadblock iemand op de fiets, waarvan het slot geforceerd was. Nader onderzoek wees uit dat het om een gestolen fiets ging. De berijder, een 25-jarige Tilburger, werd gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens het verhoor bekende de man dat hij zich schuldig had gemaakt aan heling. De prijs die hij ervoor betaalde ( 50,-) stond niet in verhouding met de kwaliteit en de staat van de fiets. Bovendien was het slot geforceerd. De
tweewieler is in beslag genomen. Onderzoek wees uit dat de fiets op 22 november 2009 op het Bart van Peltplein was gestolen. De verdachte kreeg in overleg met het Openbaar Ministerie een taakstraf van 32 uur opgelegd.

Vrouw onder verdachte omstandigheden opgepakt

BERKEL-ENSCHOT: Een oplettende buurtbewoner hield woensdag 18 februari om 05.10 uur een verdachte vrouw aan. De man (36) was wakker geworden van gestommel en zag buiten een vrouw weg fietsen. Hij ging er achteraan en wist de vrouw te achterhalen. De vrouw werd agressief toen hij vroeg of ze even wilde wachten, zodat hij de politie kon bellen om e.a. uit te zoeken. Ze probeerde de telefoon uit zijn handen te trekken en sloeg de bril van zijn gezicht.
Met behulp van een andere buurman werd de vrouw ingerekend en
overgedragen aan de politie. Het bleek dat zij een tas bij zich had met daarin een autoradio, een zonnebril en een deken. Verder droeg ze ook een busje traangas in haar jaszak (= verboden wapenbezit). De verdachte is een 43-jarige vrouw uit Berkel-Enschot. Zij is ingesloten zodat de politie gelegenheid heeft voor nader onderzoek naar herkomst van de aangetroffen spullen.

Politie vordert rijbewijs in van té snelle automobilist

TILBURG: Een 26-jarige automobilist uit Loon op Zand moest
dinsdagavond 17 februari zijn rijbewijs inleveren. Agenten van het Verkeershandhavingsteam registreerden om 21.00 uur zijn snelheid op 125 km/u op de Midden Brabantweg. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 70 km/u. Naast een bekeuring voor een
snelheidsovertreding van 55 km/ werd zijn rijbewijs ingevorderd. Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 18-02-2009 14:19 | © Regio Midden en West Brabant |