Dienstenbond CNV

Nieuws

18 februari 2009

Medewerkers Fortis en ABN stellen nieuwe Zalm Norm (Maat) vast

Personeel van ABN AMRO en Fortis Bank Nederland willen dat topman Gerrit Zalm de medewerkers centraal stelt in de nieuw te vormen organisatie. Dat blijkt uit een grootscheepse enquête die CNV Dienstenbond samen met andere vakbonden hield onder werknemers van ABN AMRO en Fortis Bank Nederland.

Het doel van de uitgebreide enquête, die liep tussen en 3 en 18 februari 2009, was inzicht te krijgen in de wensen en verwachtingen van de medewerkers van beide banken die betrokken worden bij de aanstaande integratie van beide bedrijven. Als middel gebruikten de vakorganisaties vragen over wat de nieuwe CEO Gerrit Zalm wel en vooral niet zou moeten doen. Verder gingen de vragen over het vertrouwen van medewerkers in de toekomst en over hun ideeën over de sterktes en zwakten van de banken. Onder het motto: de kennis en ervaring zit bij het personeel, maak er gebruik van, leverde dit als resultaat `de nieuwe Zalm Maat' op.

Op basis van de door bijna 7.000 medewerkers (van de 30.000) ingevulde enquêtes is een `meetlat' samengesteld, waaraan de CEO Gerrit Zalm wat de werknemers betreft moet gaan voldoen: de zogeheten Zalm Maat. Op 18 februari 2009 werden de belangrijkste conclusies aan Gerrit Zalm aangeboden in de vorm van een `Persoonlijk Prestatie Rapport'.

De conclusies kunt u hieronder op pdf lezen.

Bent u geïnteresseerd in het uitgebreide resultatenoverzicht zelf? Kijk verder in de bijlage hieronder.