Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 18-02-2009

Getuige zet politie op spoor van vandalen

BREDA: De politie heeft vannacht omstreeks 05.00 uur op aanwijzing van een getuige vier mannen aangehouden ter zake openlijke geweldpleging. Het gaat om twee mannen uit Nijmegen (beiden 23 jaar) en twee mannen uit Ewijk (21 en 23 jaar). De getuige had gezien dat ze op de route die ze gelopen hadden vanaf de Vismarktstraat, diverse fietsen hadden vernield. Ook hadden ze volgens de melder op diverse ramen gebonkt en geprobeerd verkeersborden te slopen.

De getuige was de vandalen gevolgd en belde de politie. De vandalen liepen vanaf de Vismarktstraat en Havermarkt naar de Nieuwstraat waarna ze uitkwamen op de Markendaalseweg. Op de kruising met de Fellenoordstraat troffen de agenten vier verdachten aan. Een van deze knapen rende weg, maar kwam na vijf meter ten val en kon alsnog worden aangehouden. De verdachten zijn in verzekering gesteld. Er zijn foto's gemaakt van de vernielingen. Aangiftes daarvan moeten nog worden opgenomen.

Dronken automobilist negeert stopteken

BREDA: Een 32-jarige Bredanaar had vannacht naar eigen zeggen geen zin gezeik. Hij had gedronken negeerde daarom een stopteken van de politie. Hij werd uiteindelijk omstreeks 00.40 uur op de Balfortstraat aangehouden. Hij blies 540 ugl.

Agenten zagen vannacht een auto rijden over de Keizerstraat. Zij gaven hem een stopteken. De verdachte negeerde dat echter en reed verder over de Chassesingel en vervolgens de Marksingel op. Daar deed hij de verlichting van de auto uit. Uiteindelijk zette de man zijn auto op de Balfortstraat aan de kant. De agenten roken dat de verdachte alcohol gedronken had. Hij bleek onder invloed te zijn en werd aangehouden.

Winkeldief heeft munitie bij zich en exploiteert hennepkwekerij

BREDA De politie heeft woensdagmiddag in de woning van een 24-jarige winkeldief een hennepkwekerij aangetroffen. De politie ging naar zijn woonadres in de wijk Haagpoort omdat in de fouillering munitie was aangetroffen. De agenten wilden weten of de verdachte mogelijk nog meer daarvan of wellicht een vuurwapen thuis had liggen.

Er stonden 120 planten in de woning. Hij krijgt nu zowel een
proces-verbaal voor winkeldiefstal, de Wet Wapens en Munitie als voor het exploiteren van een 'wietplantage'.

Gistermiddag gingen agenten naar een geschenkenwinkel aan de
Ginnekenstraat alwaar een winkeldief op heterdaad was betrapt. Een 24-jarige Bredanaar had in de zaak vier DVD's en een afstandsbediening gestolen. In de tas zaten nog 6 andere DVD's, een Sing Star en een sportshirt. Ook deze goederen bleek hij gestolen te hebben vanuit winkels aan de Haagdijk en de Karrestraat.

Bij het leeghalen van de zakken kwamen ook drie patronen en een huls te voorschijn. Op grond daarvan werd bij hem thuis een onderzoek ingesteld. Tijdens deze 'zoeking' werd bij hem thuis een
hennepkwekerij aangetroffen. Deze is ontmanteld. Er werden geen wapens of munitie gevonden.

Arrestatie na mishandeling

BREDA: Een beveiligingsmedewerker heeft woensdagmiddag in het
Stadskantoor aan de Claudius Prinsenlaan een 49-jarige Bredanaar aangehouden ter zake mishandeling. De verdachte zou zijn vriendin een elleboogstoot hebben gegeven.

De bewaker had gezien dat de verdachte een vrouw met wie hij samen het Stadskantoor was binnen gegaan een klap in het gezicht had gegeven. De verdachte verklaarde aan het bureau dat hij een relatie heeft met het slachtoffer. Hij vertelde verder dat zijn vriendin en hij een
drankprobleem hebben. ze waren naar het Stadskantoor gegaan in verband met een uitkering. Terwijl zij zaten te wachten, viel zijn vriendin die volgens hem veel gedronken had, een paar keer weg. Hij had omdat ze voorover dreigde te vallen een zwaaiende beweging gemaakt om haar tegen te houden. Daarbij had hij haar tegen haar neus geraakt. Daarna werd hij aangehouden. Een getuige die het incident zag gebeuren zag echter dat de man een elleboogstoot gaf aan zijn vriendin. Het slachtoffer bevestigde deze lezing ook aan de bewaker. De politie maakt proces-verbaal op.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 18-02-2009 13:35 | © Regio Midden en West Brabant |