Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Twee autobranden in 't Broek

Publicatiedatum: 18-2-2009 13:49:14

ARNHEM - In de Arnhemse wijk 't Broek zijn dinsdagavond 17 februari en woensdagochtend 18 februari twee autobranden geweest. De politie sluit niet uit dat er sprake was van brandstichting en heeft beide wagens voor onderzoek afgesleept. Bij beide incidenten raakte niemand gewond. Omstreeks tien uur 's avonds bleek op de Broekstraat een bestelauto in lichterlaaie te staan. Rond vier uur in de daaropvolgende ochtend werd op de Van Imhoffstraat een brandende personenauto gemeld. In beide gevallen moest de brandweer eraan te pas komen om het vuur te doven. Een eerste buurtonderzoek heeft nog geen concrete reacties opgeleverd in de richting van mogelijke daders, aldus de politie. (09-022310 / 022359)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Voetganger door rood: bussen botsen op elkaar

Publicatiedatum: 18-2-2009 13:48:12

ARNHEM - Twee lijnbussen zijn dinsdagnamiddag 17 februari achter op elkaar gebotst nabij het busstation aan het Stationsplein in Arnhem. Daarbij raakte niemand gewond. Tegen een 24-jarige man uit Doetinchem is proces-verbaal opgemaakt omdat hij ervan verdacht wordt door rood licht te zijn gelopen. Het ongeval gebeurde rond kwart voor vijf toen de Doetinchemmer bij een oversteekplaats de rijbaan overstak. Een naderende lijnbus, die net was opgetrokken bij wit licht, moest daardoor flink op de rem. Een achteropkomende bus kon niet meer tijdig stoppen en botste er achterop.
(09-022180)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vier verdachten aangehouden na winkeldiefstallen
Publicatiedatum: 18-2-2009 13:47:35

ARNHEM - In Arnhem heeft de politie dinsdag 17 februari vier verdachten aangehouden na winkeldiefstalen in de stad. Bij een warenhuis aan het Velperplein werden rond kwart over drie een negentienjarige jongen en een achttienjarig meisje (beiden uit Arnhem) door beveiligers in de kraag gevat. Het duo zou samen onder meer een navigatieapparaat uit de verpakking hebben gehaald en meegenomen. Nadat het stel aan de politie was overgedragen bleek de buit elders in de winkel te liggen. De jongen werd op bewakingsbeelden herkend van een eerdere diefstal van een oplader van een mobiele telefoon. Bij het meisje werd een soortgelijke oplader aangetroffen. Beiden ontkenden de poging tot diefstal; de eerdere diefstal werd door de jongen eveneens ontkend.
Even voor half vier werden bij een zaak aan de Hommelseweg twee Arnhemse meisjes aangehouden van achttien en negentien jaar. Winkelpersoneel had gezien dat het duo aan de haal was gegaan met enkele pakjes sigaretten en droeg het over aan de politie. De twee hadden de diefstal bekend en zijn inmiddels weer op vrije voeten, in afwachting van een beslissing van justitie.
(09-022142 / 022143)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---