Politie Rotterdam Rijnmond


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel ontmantelde dinsdagochtend een hennepkwekerij. Rond tien uur deden agenten naar aanleiding van binnengekomen informatie een onderzoek bij een woning aan de Schieweg. Hier ontdekten zij een in werking zijnde hennepkwekerij. In de kwekerij stonden 275 plantjes. Deze waren verdeeld over verschillende ruimtes. De plantjes en materialen om deze te vervaardigen zijn in beslag genomen voor vernietiging. De politie heeft een verdachte, een 29-jarige Rotterdammer, aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.


* AANRIJDING TUSSEN AUTO EN BRANDWEERWAGEN

ROTTERDAM-CENTRUM - Een 39-jarige autobestuurster uit Rotterdam werd dinsdagochtend rond negen uur voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis na een aanrijding met een brandweerauto. De vrouw reed vanuit de Beukelsdijk door de Weenatunnel. Vervolgens zag zij de brandweerwagen over het hoofd die met zwaailicht en sirene vanuit de richting van de Karel Doormanstraat reed. Hierop reden beide voertuigen tegen elkaar aan. Omdat de Rotterdamse zwanger was, werd zij door ambulancemedewerkers overgebracht naar het ziekenhuis. Uit onderzoek bleek zij geen letsel te hebben. De politie onderzoekt de zaak.



* MAN AANGEHOUDEN VOOR TONEN GESLACHTSDEEL

WATERWEG-NOROD / VLAARDINGEN - De politie heeft dinsdagmiddag rond twaalf uur op de Broekpoldersweg een 54-jarige man uit Vlaardingen aangehouden voor openbare schennispleging. Op de Watersportweg had de man in het zicht van een aantal meisjes zijn broek laten zakken en zijn geslachtsdeel laten zien. Gealarmeerde politiemensen stelden onmiddellijk een onderzoek in de omgeving in en hielden de verdachte aan op de Broekpolderweg achter een tankstation. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR POGING INBRAAK

WATERWEG-NOORD / SCHIEDAM - De politie heeft dinsdagavond rond acht uur een 42-jarige man uit Dordrecht aangehouden voor een poging tot inbraak bij een woning aan het Spinhuispad. Een surveillerende motoragent zag een man voor het pand staan die met een stuk ijzerdraad in een brievenbus stond te hengelen. Hierop hield de politiemedewerker hem staande. Uit onderzoek bleek dat de Dordtenaar probeerde in te breken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.


* VERNIELING ONDERZOCHT
ROTTERDAM - Politiepersoneel onderzoekt een vernieling. De man vernielde twee gokkasten in een café aan de Katendrechtse Lagedijk. De eigenaar van het café waarschuwde rond kwart over elf de politie. Agenten gingen naar de betreffende locatie maar de verdachte was inmiddels verdwenen. De politie doet onderzoek naar deze verdachte.


* LICHTGEWOND NA AANRIJDING
VIERPOLDERS - Een 34-jarige inwoonster van Vierpolders is dinsdagochtend lichtgewond geraakt bij een aanrijding. Rond kwart voor negen reed zij over de Veckdijk in de richting van de Nolle. Op een bepaald moment rijdt er een bestuurder achteruit een afrit af. De vrouw schrikt hiervan en verliest de controle over het stuur waarna de auto op zijn linkerzijkant beland. In het voertuig zaten naast de bestuurster ook twee kinderen. Deze waren ongedeerd maar de automobiliste gaf aan wel klachten te hebben. Zij is naar het Ruwaard van Putten ziekenhuis gebracht. Hier bleek dat zij geen ernstig letsel had.


* VERNIELER AANGEHOUDEN
MIDDELHARNIS - Politiepersoneel hield dinsdagmiddag een jongen aan. De 15-jarige Ouddorper bekladde dinsdag 10 februari een muur op de Oostdijk/Waterweg met stiften. De eigenaars van het pand gaven dit bij de politie aan. Agenten stelden een onderzoek in. Hieruit bleek dat de jongen de vermoedelijke dader is. Hij is aangehouden. Bij fouillering bleek hij diverse stiften en spuitbussen bij zich te dragen. Deze zijn in beslag genomen.


* POLITIE HOUDT RUITENVERNIELER AAN
ROTTERDAM - Politieagenten van het district Oost hielden dinsdagmiddag twee personen aan. Het tweetal wordt verdacht van het vernielen van de ruit van een woning aan de Crosbystraat. Een getuige zag dit rond vijf uur gebeuren, waarschuwde de politie en achtervolgde de jongens. Hierdoor kon het tweetal aangehouden worden in een achtertuin aan de Cole Porterstraat. De jonge Rotterdammers van 15 jaar zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek. De motieven van het duo zijn nog niet bekend.


* POLITIE ONDERZOEKT INBRAAK FLATWONINGEN

ROTTERDAM - De politie onderzoekt de inbraken in flatwoningen aan de Burgemeester Wesselingstraat en de van Beethovenlaan. Tussen zondagmiddag 15 februari om vijf uur en dinsdagavond 17 februari om half zes werd ingebroken in een woning aan de Burgemeester Wesselingstraat. Tevens werd op maandag 16 februari tussen kwart over vijf 's middags en half elf 's avonds ingebroken in een flatwoning aan de van Beethovenlaan. Beide woningen zijn gelegen op de eerste verdieping van een flat. Vermoedelijk is men door te klimmen het balkon aan de achterzijde opgekomen. Vervolgens kwam men het pand binnen door een raam te forceren. Uit de woningen werden onder andere geld en sieraden weggenomen. Politiepersoneel onderzoekt de inbraken en gaat extra surveilleren. Tevens vraagt de politie getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over de inbraken om contact op te nemen met de recherche van Waterweg-Noord op 0900-8844 of via M. Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.


* POLITIE ONDERZOEKT INBRAAK IN BEDRIJF
ROTTERDAM - De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Noordvliet tussen maandagmiddag 16 februari om vijf uur en dinsdagochtend 17 februari om half negen. Men kwam binnen via een raam aan de achterzijde van het pand. Uit het bedrijf werden een geldbedrag en postzegels weggenomen. De politie onderzoekt de zaak.


* POLITIE ONDERZOEKT AUTO-INBRAKEN
ROTTERDAM - De politie doet onderzoek naar verschillende auto-inbraken in de omgeving van de Sluispolder in Maassluis. Tussen zaterdag 14 februari en dinsdag 17 februari werd in totaal zeven keer in een auto ingebroken. Op de Pieter de Hoochstaat, de Adriaan Brouwerstraat, de Cornelis van der Kolffstraat, de Johan Evertsenlaan en de Vondellaan werden ruiten van auto's ingeslagen. Uit de voertuigen werd onder andere navigatieapparatuur weggenomen. De politie gaat extra toezicht houden en vraagt getuigen, of mensen die anderszins informatie hebben om contact op te nemen met de recherche van Waterweg-Noord op 0900-8844 of via M. Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.


* POLITIE WAARSCHUWT VOOR WONINGINBRAKEN
ROTTERDAM - Woninginbraken komen helaas voor. Vooral tijdens de donkere maanden zijn woningen een geliefd doelwit voor inbrekers. De Politie Rotterdam-Rijnmond en gemeente Vlaardingen nemen samen maatregelen om de veiligheid in de wijk te vergroten. Bijvoorbeeld door extra toezicht en surveillances op straat als het donker is en het gericht opsporen van van dader(s) van woninginbraken. Maar zelf kunt u ook wat doen om het inbrekers lastig te maken. Acht tips:


1. sluit ramen en deuren goed af (ook al bent u maar even weg), ook het wc-raam;

2. laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten, maar ook niet in uw jas aan de kapstok;

3. sluit binnendeuren niet af, zo voorkomt u extra schade;
4. laat geen geld, waardevolle papieren en sieraden achter in het zicht;

5. laat niet zien dat u weg bent, sluit geen overgordijnen en haal geen planten voor de ramen weg, laat een krant op tafel liggen en schakel eventueel met een tijdschakelaar het licht aan;
6. laat de brievenbus regelmatig legen en laat de post neerleggen op een plek die niet van buitenaf zichtbaar is;
7. zet ladders en vuilcontainers weg;

8. gebruik registratiekaarten van de politie.

Mocht u toch het slachtoffer zijn van een woninginbraak, dan adviseren we om altijd aangifte te doen bij de politie. Niet alleen om de pakkans van de daders te vergroten, maar ook voor extra aandacht tijdens surveillances van de politie in uw buurt.