KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

18-2-2009

Zeilen, studeren en wonen te Scheveningen

Wil jij ook een fanatieke wedstrijdzeilopleiding combineren met een goede studie en wonen op een toplocatie in Nederland? Meld je dan nu aan voor een kamer in het "Huis voor de Topsport" in Scheveningen!

Topzeilcentrum
Dit voorjaar zal het Watersportverbond, afdeling Topzeilen, in samenwerking met de Jachtclub Scheveningen de deuren openen van het nieuwe trainingscentrum bij Scheveningen Haven. Topzeilers nemen dan de laatste grote stap richting het behalen van een medaille op de Olympische Spelen van 2012 en daarna. Vanuit de haven van Scheveningen zullen dagelijks trainingen worden verzorgd voor alle talenten en topzeilers uit de Delta Lloyd kernploeg en het Watersportverbond Talentplan (groepen Making Good Better (MGB) en Fast Track).
Scheveningen en de Noordzee bieden perfecte trainingsomstandigheden met stromend water en de golven van de Noordzee, maar Den Haag als stad heeft nog veel meer te bieden! Naast de opening van het nieuwe topzeilcentrum ontstaat ook de mogelijkheid om op zeer korte afstand te trainen, studeren en te wonen.

Huis voor de Topsport
In samenwerking met de Nederlandse Volleybalbond (Beachvolleybal), Den Haag Marketing (regiosteunpunt Den Haag) en studentenhuisvester DUWO is het "Huis voor de Topsport gecreëerd. Een huis op loopafstand van de haven waar zeilers na hun trainingen tussen mede topsporters kunnen wonen en studeren.
Het huis van de topsport is gelegen aan de populaire Statenlaan, vlak naast de haven, het strand, fitness, supermarkt en een tramhalte voor de deur die verbonden is met het centrum van Den Haag, de Haagse Hogeschool, TU Delft, Universiteit Leiden en studiemogelijkheden in de steden Rotterdam en Amsterdam.

Aanmelden
Wil jij nu of in de toekomst wonen, studeren en zeilen in de omgeving van Scheveningen? Kijk dan vooral uit naar een leuke studie in de omgeving van Den Haag of omliggende steden. Zeilers vanaf de
zogenaamde MGB groep van het Watersportverbond Talentplan komen automatisch in aanmerking voor een kamer in het Huis voor de Topsport. Als bewoner van het Huis voor de Topsport woon je voor een
aantrekkelijk tarief op een toplocatie in Nederland. Daarnaast beoefen jij jouw favoriete sport! Meer informatie over o.a. huurtarieven zijn op te vragen via de afdeling Topzeilen van het Watersportverbond. Zeilers die al op korte termijn naar Scheveningen willen verhuizen kunnen dit voor 1 april doorgeven aan Koen Verhart.

Voor meer informatie over het Huis voor de Topsport neem contact op met Koen Verhart van de afdeling Topzeilen, e-mail:
koen.verhart@watersportverbond.nl.