Politie Groningen

Aanhoudingen na geweldsincidenten Marum

Marum, 18-02-2009 o De politie heeft in het onderzoek naar enkele geweldsincidenten in Marum drie inwoners van die plaats aangehouden. Twee mannen van 23 en 27 jaar en een 15-jarige tiener zijn dinsdag overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Na verhoor zijn ze ingesloten in het cellencomplex in Groningen.

Het Marumse trio wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij enkele incidenten in de nacht van 1 op 2 februari. In een uitgaansgelegenheid in Marum werd die nacht onder andere een 24-jarige man gestoken met een scherp voorwerp. Hij moest vanwege zijn verwondingen worden opgenomen in het ziekenhuis. Ook waren er een aantal andere opstootjes die bekend zijn geworden bij de politie.

Gedurende het onderzoek kijkt de politie ook naar incidenten die eerder hebben plaatsgevonden in de dancing en in de wijde omgeving. Zo hebben twee Amsterdammers aangifte gedaan van een ernstige mishandeling in de nacht van 26 op 27 december. Zij gingen de nacht na 2e Kerstdag uit in Marum en kregen een woordenwisseling met een groep personen. De woordenwisseling mondde uit in mishandeling waarbij het duo gewond raakte.

De politie beschikt over veel informatie en is alle informatie aan het analyseren. Meer aanhoudinge zijn dan ook niet uit te sluiten. Desondanks wil de politie graag spreken met mensen die meer weten van de incidenten, maar die zich nog niet hebben gemeld. Zij kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844 (lokaal tarief). Anonieme gegevens kunnen worden gemeld bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.