Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout, 17-02-2009

Ex (51) opgepakt na vernieling auto van rivale (20)

OOSTERHOUT: De politie arresteerde maandagavond 16 februari een 51-jarige vrouw uit Oosterhout. De verdachte vernielde vermoedelijk rond 23.00 uur op de Isabellastraat de auto van een 20-jarige vrouw uit Oosterhout. Het ging om een rode Seat Cordoba. Alle banden waren lekgestoken, de buitenspiegels, ruitenwissers en kentekenplaten waren vernield. Verder lagen de voor- en achterruit eruit en was het portierslot geforceerd. De verdachte was dronken en werd in de directe omgeving van de vernielde auto opgepakt. Het voertuig is eigendom van de nieuwe vriendin van de ex van de verdachte. Vermoedelijke ligt er dan ook een relationeel conflict ten grondslag aan deze vernieling. Ondanks getuigenverklaringen ontkent de vrouw in alle toonaarden iets met de vernielingen te maken te hebben. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Verduisterde auto terug gevonden

WERKENDAM: Maandagavond 16 februari vond de politie een gestolen auto terug in Werkendam. Het ging om een zwarte Mercedes bestelbus, die geparkeerd stond aan de Ereprijs. Een 41-jarige inwoner van Werkendam werd (als gebruiker van de auto) door de politie gearresteerd. Hij werd gezocht door andere politiekorpsen vanwege vermoedelijke
overtreding van de Opiumwet en het onrechtmatige gebruik van de bewuste auto. De bestelbus was eind januari verduisterd in de regio Haaglanden en werd in beslag genomen.

Proces-verbaal vanwege illegaal stoken

OOSTERHOUT: De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen twee mannen 48 en 49 jaar oud. Het tweetal had op een terrein aan de Korenbocht met behulp van tenten en zeilen een huisje gebouwd. De gemeente gaf hen opdracht om de zaak af te breken en de rommel op te ruimen. Dat deden ze door maandagavond 16 februari om 19.15 uur alle rotzooi op een hoop te gooien en in de fik te steken. De vuurhaard was ongeveer 3 bij 2 meter groot en zorgde voor rookontwikkeling. De brandweer kwam er aan te pas om het vuur te blussen. De mannen kregen proces-verbaal en de opdracht om hun rommel op legale wijze op te ruimen.

Schouder uit de kom bij verkeersongeval

RAAMSDONKSVEER: De politie behandelde maandagavond 16 februari om 21.40 uur een aanrijding op de Oosterhoutseweg. Bij het ongeval waren twee personenauto's met elkaar in botsting gekomen. De veroorzaker, een 58-jarige Verenaar, kwam vanuit de richting Raamsdonksveer en moest naar eigen zeggen terhoogte van de Beelaerstweg uitwijken voor een voertuig geparkeerd op de weg. Hierdoor kwam hij op de verkeerde weghelft terecht, waarna er een botsing ontstond met zijn tegenligger, een 32-jarige vrouw uit Raamsdonksveer. Door het ongeval raakte bij de veroorzaker zijn schouder uit de kom. Zijn tegenligster had last van haar been. Beiden zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis Molengracht. De politie zorgde voor het wegtakelen van de beschadigde voertuigen en trad verkeersregelend op. Het is nog onbekend waar de geparkeerde personenauto, waar over werd gesproken, is gebleven.

Politie rolt hennepkwekerijen op

OOSTERHOUT: De politie heeft op dinsdag 17 februari 2009 in
Oosterhout twee hennepkwekerijen aangetroffen en ontmanteld.

Agenten gingen een woning aan het Wiarda Beckmanhof binnen op basis van het vermoeden van de teelt van hennep. Anonieme tips met
aanvullend recherchewerk waren aanleiding voor de inval. Op de zolder werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen, bestaande uit 192 planten die geplaatst waren onder 41 assimilatielampen. De stroom voor de wietplantage werd door diefstal verkregen. Een 33-jarige man uit Drunen bleek te woning te huren. Hij werd gearresteerd en verhoord op verdenking van overtreding van de Opiumwet. In zijn auto vond de politie een zogenaamde ploertendoder (=verboden wapen)

Op de eerste verdieping en de zolder van een woning in de Willem Dreeslaan was wietplantage gevestigd. Ook deze kwekerij kwam de politie op het spoor op basis van tips en rechercheonderzoek. De kwekerij bestond uit 344 hennepplanten. Ook hier was fraude gepleegd met de elektriciteitsvoorziening, zo stelden medewerkers van Essent vast.

De politie liet de beide kwekerijen door een gespecialiseerd bedrijf ontmantelen, waarbij al het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering vooraf eerst bemonsterd. Daarna zijn al deze goederen vernietigd.

De politie in Midden- en West-Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak
stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via
0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Politie zoekt getuigen van doorrijding na aanrijding

RAAMSDONKSVEER: Bij een verkeersongeval op de Wilhelminalaan in Raamsdonksveer raakte een 17-jarige jongen uit Oosterhout licht gewond. De veroorzaker verliet de plaats van het ongeval zonder zijn identiteit bekend te maken.

Het ongeluk gebeurde dinsdagochtend 17 februari rond 08.30 toen het slachtoffer op de rotonde van de Wilhelminalaan / Burgemeester Prinsenlaan / Koningstraat fietste. Er kwam een witte auto vanuit de Burgemeester Prinsenlaan de rotonde oprijden, die hem schepte. De jeugdige fietser belandde op de motorkap en viel vervolgens op het wegdek. De automobilist stapte boos uit en reed daarna weg in zijn witte auto. Hij was vermoedelijk onder invloed van alcohol en ging er vandoor zonder zijn identiteit bekend te maken. Het slachtoffer raakte licht gewond (kapotte lip een bloedneus enhoofdpijn) en liep schade op. Omdat er sprake was van diverse omstanders zijn er wellicht getuigen. De politie onderzoekt de zaak en roept eventuele getuigen op zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 17-02-2009 15:53 | © Regio Midden en West Brabant |