Gemeente Zijpe


2009-02-18 Jongerenwerker Rijk van Eijk gestart Jongerenwerker Rijk van Eijk

Rijk van Eijk (24 jaar) is voor 12 uur per week via Kern8 ingehuurd om samen met Justine Lomax, die al een aantal jaren werkzaam is in de Zijpe, de jongeren te ondersteunen.

Rijk is ervaringsdeskundige want hij was, zoals hij zelf vertelt een hangjongere. Nadat hij zijn middelbare school had afgerond, oriënteerde hij zich op het leger. Hij kwam er al snel achter dat dat niet zijn richting was.
Vrienden maakten hem enthousiast om de driejarige opleiding Sociaal Cultureel Werker te gaan volgen aan het Horizoncollege in Alkmaar. Vooral de onderdelen organiseren, programmeren en communicatie vond hij leuk binnen zijn vakkenpakket.
Tijdens zijn stageperiode werkte hij aan jongerenprojecten in Alkmaar en Hoorn en Wieringermeer.

Rijk werkt via Kern8 gemiddeld 20 uur bij de het Jongerencentrum in Anna Paulowna. Hij verzorgt daar de programmering, organiseert allerlei activiteiten (b.v. skateday, scootermeeting), beheert de ruimte etc.
In Zijpe gaat hij zich specifiek bezighouden met het verder ontwikkelen van activiteiten voor jongeren.
Wat hij ook erg leuk vindt is de verscheidenheid van het werk. Je bent niet alleen met de jongeren bezig, maar moet overleggen met medewerkers van de gemeenten waar je voor werkt of de wethouders die jeugd en jongeren in hun portefeuille hebben.

En wie met Rijk te maken krijgt ontmoet een enthousiaste persoon die volgens zijn eigen zeggen snel praat, een druk baasje is en dierenliefhebber is. U kunt hem bereiken via rijk.van.eijk@kern8.nl of telefonisch 06 26 572 597