Politie Twente

Persberichten Politie Twente 18 februari 2009

Aanhouding na onderzoek vernieling en poging diefstal

Almelo

Een 23-jarige Almeloer is dinsdagmorgen 17 februari aangehouden. Hij wordt ervan verdacht samen met een tweede persoon op 28 nov. jl. een ruit te hebben vernield van een winkel aan de Bornsestraat in Almelo. Getracht was etalage materiaal mee te nemen.

In de nacht van 27 op 18 november jl. meldde rond 04.45 uur een getuige dat even daarvoor een ruit van een winkel aan de Bornsestraat was vernield door twee jongens. Toen de getuige de twee aansprak lieten ze etalagemateriaal, wat door hen uit de etalage was gepakt, achter en verdwenen. Een onderzoek werd ingesteld en naar aanleiding hiervan werd dinsdagmorgen 17 februari een 23-jarige man uit Almelo aangehouden die ervan wordt verdacht bij de vernieling en poging diefstal betrokken te zijn geweest. De identiteit van de tweede persoon is ondertussen bekend en ook hij zal nog worden aangehouden. De 23-jarige is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (09-149139)

Verdachte aangehouden van woninginbraak

Enschede

Een 42-jarige man uit Enschede is dinsdag 17 februari aangehouden. Hij heeft bekend op 18 december jl. een inbraak te hebben gepleegd in een woning aan de Tubantiastraat in Enschede.

Op 18 december 2008 werd er ingebroken in een woning aan de Tubantiastraat in Enschede. Meerdere goederen, waaronder een dvd speler, werden ontvreemd. Een onderzoek werd ingesteld en naar aanleiding hiervan werd dinsdag 17 februari een thans 42-jarige Enschedeer aangehouden. Hij bekende de inbraak te hebben gepleegd en de gestolen goederen te hebben verkocht. De opbrengst was omgezet in drugs. De 42 jarige is afgehoord en hij zal zich medio april voor de rechter moeten verantwoorden. (09-157731)

Man aangehouden na bedreiging

Hengelo

Een 56-jarige Hengeloer is dinsdagmiddag 17 februari aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een andere man te hebben bedreigd.

Dinsdagmiddag 17 februari werd om ongeveer 16.35 uur gemeld dat er aan de Theresiastraat in Hengelo problemen waren. Bleek dat een bewoner, een naar later bleek 56-jarige man, een 46-jarige man uit Borne, had bedreigd. De 46-jarige was op bezoek bij zijn vriendin die daar woont en hij wilde van de bedreiging aangifte doen. Hierop is de 56-jarige in zijn woning aangehouden en meegnomen naar het bureau waar hij later op, de avond voor nader onderzoek in verzekering is gesteld. (09-018663)

Aangehouden na vernielen van o.a. een ruit

Enschede

Een 16-jarige Enschedese jongen is woensdagmorgen 18 februari aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht o.a. een ruit van een woning aan de Noorderhagen in Enschede te hebben vernield.

Woensdagmorgen 18 februari om ongeveer 01.55 uur werd gemeld dat aan de Noorderhagen in Enschede een jongen enkel fietsen aan het vernielen was. Ter plaatse hoorden de politiemensen plotseling glasgerinkel en werd door getuigen aangegeven dat een jongen, die een eindje verderop liep, verantwoordelijk was geweest voor dit glasgerinkel waarbij een ruit van een woning was vernield. De jongen, 16 jaar uit Enschede, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij voor nader onderzoek werd opgesloten. Zijn ouders, werden gezien zijn leeftijd, van dit verblijf op de hoogte gesteld. Hij vertelde dat hij kwaad was omdat een vriend van hem bij een aantal horecagelegenheden was geweigerd en daarom had hij zijn agressie bot gevierd op een aantal fietsen, een rolluik waar een deuk in was geslagen en de ruit van de woning die hij had vernield. De bewoner, een 22-jarige Enschedeer, heeft van de laatste vernieling aangifte gedaan. Proces-verbaal tegen de 16-jarige zal worden opgemaakt. 09-018761)

Rijbewijs ingevorderd i.v.m. rijden onder invloed van o.a. drugs

Hengelo

Een 25-jarige Hengeloer kon woensdagmorgen 18 februari zijn rijbewijs in leveren toen bleek dat hij zijn auto niet alleen onder invloed va de nodige alcohol had bestuurd maar ook onder invloed van drugs was.

Surveillerende politiemensen wilden woensdagmorgen 18 februari om ongeveer 04.00 uur op de Wolter ten Catestraat in Hengelo waarschuwen omdat hij in zijn auto reed met volledig geslagen ramen. Toen ze de man, een 25-jarieg Hengeloer, aanspraken, werd duidelijk dat de man onder invloed van de nodige alcohol verkeerd. Hiervoor is hij aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 0.9 promille uit. Bovendien gaf de 25-jarige ook zelf aan dat hij drugs had gebruikt. Hiervoor is door een gemeentearts een bloedproef afgenomen en werd het rijbewijs van de man ingenomen. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (09-018777)

Rijbewijs ingevorderd en aangehouden i.v.m. inbrekerswerktuig

Enschede

Twee personen zijn woensdagmorgen 18 februari in Enschede aangehouden omdat in de auto waarin ze zaten inbrekerswerktuig werd aangetroffen. Bovendien bleek een van de twee, de bestuurder van de auto, onder invloed en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Politiemensen controleerden woensdagmorgen 18 februari om ongeveer 03.20 uur op de Hengelosestraat in Enschede een personenauto. De bestuurder, een 20-jarige man uit Losser, bleek onder invloed en werd aangehouden. Omdat in de auto meerdere goederen werden aangetroffen die als inbrekerswerktuigen te boek staan, werd ook de bijrijder, een 27-jarige man uit Almelo, aangehouden. Beiden zijn meegenomen naar het bureau en de auto is voor nader sporenonderzoek afgesleept. Aan het bureau wees de ademanalyse bij de 20-jarige 0.95 promille uit en hierop is zijn rijbewijs i.v.m. het zijn van beginnend bestuurder ingenomen. Beide verdachten zijn daarop voor verder onderzoek opgesloten. (09-018770)

Aangehouden na jarenlange laster en bedreigingen

Haaksbergen

Een 67-jarige man uit Haaksbergen is dinsdag de 17e februari aangehouden. Hij wordt ervan verdachte verantwoordelijk te zijn geweest voor een jarenlange laster ten opzichte van een 52-jarige plaatsgenoot.

Sinds 1997 is een thans 52-jarige man uit Haaksbergen lastig gevallen en bedreigd. Deze laster en bedreigingen vonden plaats door het schrijven van brieven aan de 52-jarige en aan mensen uit zijn directe omgeving. De laatste tijd werden er zelfs doodsbedreigingen geuit waarop de 52-jarige aangifte heeft gedaan bij de politie. Ook de eerdere laster is wel altijd bij de politie gemeld maar heeft nooit tot een officiële klacht geleid. Maar nu er ook bedreigingen met de dood werden gepleegd is overgegaan tot aangifte. Een onderzoek werd ingesteld en naar aanleiding hiervan werd dinsdag 17 februari een thans 67-jarige Haaksbergenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de brieven te hebben geschreven.

Over het waarom van de laster en de bedreigingen kunnen nog geen nadere mededelingen worden gedaan. (07-066986)

Diefstal opvallende auto
Enschede
Tussen maandag 16 februari 22.30 uur en dinsdag 17 februari omstreeks 09.00 uur is aan de JHW Robersstraat in Enschede een opvallende auto gestolen. Het gaat om een bruine Jeep Wagoneer met houten zijpanelen, leren bekleding en voorzien van het kenteken 44-VJ-TB. De 44-jarige Enschedese eigenaar heeft aangifte gedaan. Hebt u informatie over de verblijfplaats van deze auto, neemt u dan contact op met de politie Twente, afdeling Enschede-Oost, via 0900-8844. (09-018384)

Fietser gewond bij aanrijding
Almelo
Dinsdag 17 februari is een 51-jarige fietsster uit Almelo gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto bestuurd door een 62-jarige Almeloër.

Dinsdagmiddag omstreeks 14.30 uur fietst een 51-jarige vrouw over het fietspad aan het Buitenhof in Almelo. Aangekomen op de kruising met de Nederhoven ziet een 62-jarige automobilist haar over het hoofd en rijdt haar aan. Door de aanrijding komt zij dusdanig ten val dat zij met onbekend letsel is overgebracht naar het ziekenhuis. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (09-018571)

Vernieling parkeerautomaat
Rijssen
De politie Twente, team Rijssen-Holten, heeft maandag 16 februari twee knapen, van 14 en 15 jaar, aangehouden voor vernieling van een parkeerautomaat.

Maandag 16 februari omstreeks 14.45 uur ziet een medewerker van een supermarkt aan het Hogepad in Rijssen dat twee knapen de parkeerautomaat vernielen. Hij spreekt de jongens aan en draagt hen over aan de gewaarschuwde politie. Beide jongens uit Rijssen, 14 en 15 jaar oud, worden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Omstreeks 16.30 uur mogen zij met hun ouders weer naar huis. Proces-verbaal is opgemaakt. (09-018164)

tel. 053-4555588


---- --