ABVAKABO FNV

Praat mee over cao Gehandicaptenzorg!

Begin februari is er een onderhandelingsresultaat cao Gehandicaptenzorg tussen werkgevers (VGN) en CNV Publieke Zaak tot stand gekomen. Maar dat is geen reden om te juichen. Het cao-resultaat is namelijk onder de maat en leidt juist tot verslechteringen in de arbeidsvoorwaarden.

Voorbeelden van deze verslechteringen zijn:

* Loonsverhoging van slechts 2,57 procent in tegenstelling tot de eis van 3,5 procent.

* Persoonlijk budget leidt tot ongelijkheid en geeft werkgever zeggenschap en invloed op de rechten van de werknemers (o.a. invloed op vakantiedagen).

* Flexibele inzet personeel is een aanslag op werk/prive-balans.
* 55+ regeling wordt zeker afgeschaft in 2010, maar het is nog onzeker wat er voor in de plaats komt.

Het akkoord is gesloten tussen de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) en vakbond CNV Publieke Zaak. Bij de onderhandeling waren nog drie andere vakbonden betrokken (ABVAKABO FNV, NU'91 en FBZ), die niet hebben getekend omdat zij het voorstel van VGN onder de maat vinden. Deze bonden zijn echter door de VGN van begin af aan buiten spel gezet.

Er ligt nu dus een akkoord op tafel dat absoluut niet in het belang van de werknemers is! ABVAKABO FNV wil dan dit akkoord zo spoedig mogelijk openbreken en zorgen voor betere arbeidsvoorwaarden in de gehandicaptenzorg. En daar hebben wij uw steun bij nodig! Want zonder uw steun kunnen wij geen druk uitoefenen op de VGN.

Kom naar de informatiebijeenkomst!

Om toe te lichten welke nadelige effecten de nieuwe cao voor u persoonlijk heeft en welke stappen wij willen nemen om dit akkoord van tafel te krijgen, organiseren wij informatiebijeenkomsten in het land. Wij nodigen u graag uit hierbij aanwezig te zijn. Hieronder vindt u een overzicht van de data en locaties waar de bijeenkomsten plaatsvinden. Let op: enkele bijeenkomsten vinden vandaag (18 februari 2009)al plaats.

Aanmelden kan door het aanmeldingsformulier mailen naar het betreffende regiokantoor. Het mailadres van de regiokantoren staan in het overzicht. Wanneer u alleen op de hoogte wilt worden gehouden, kunt u dit ook aangeven op het aanmeldingsformulier.

Samen met u willen wij er alles aan doen om de arbeidsvoorwaarden in de gehandicaptenzorg te verbeteren! Wij rekenen dan ook op uw komst. Vanzelfsprekend bent u vrij om collegas (ook niet-leden zijn welkom) mee te nemen naar de informatiebijeenkomst.

Indien u nog vragen heeft, neem dan contact op met ons regiokantoor. 18-02-2009, Gehandicaptenzorg | Meer over: gehandicaptenzorg |