Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.45 uur

Utrecht, 18-02-2009

Automobilist onverzekerd en automobilist met te veel op

LOENERSLOOT In de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 februari liepen twee automobilisten tegen de lamp.

Rond 01.55 uur zagen agenten een auto met te hoge snelheid over de Rijksweg A2 in de richting van Utrecht rijden. Toen zij achter de auto aangingen, reed de automobilist opeens met voorbeeldige snelheid. De bestuurder, een 50-jarige man uit Nieuwegein, werd bij de afslag Vinkeveen op de carpoolplaats aan de kant gezet. Bij hem in de auto zat een passagier voorin en vier passagiers achterin. De auto bleek niet te zijn verzekerd en werd in beslag genomen. De Nieuwegeiner kreeg bekeuringen voor het onverzekerd zijn van de auto en voor het feit dat hij meer passagiers (4) achterin had dan dat er gordels (3) waren.

Terwijl agenten op de takelwagen wachtten, zagen zij dat een automobilist de carpoolplaats op reed. Daarbij hoorden zij een schurend geluid en zagen dat hij een verkeerspaaltje onder zijn auto meesleepte. De automobilist, een 64-jarige man uit Nieuwveen, verklaarde vanwege het rare geluid te zijn gestopt. Hij bleek op de Provinciale weg N201 het verkeerspaaltje te hebben aangereden, waarna die onder de auto was blijven hangen. De agenten lieten de automobilist blazen. Daaruit bleek dat hij beduidend te veel had gedronken. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 670 ug/l, meer dan drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Veel te hard

BREUKELEN Een automobilist reed in de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 februari zo hard dat agenten hem niet bij konden houden.

Rond 01.00 uur zagen agenten een auto met hoge snelheid over de Rijksweg A2 tussen Maarssen en Breukelen rijden. De agenten gingen achter hem aan en reden (al gecorrigeerd) 163 km/u, maar zagen de automobilist steeds verder uit het zicht raken. Hij nam de afslag Breukelen en stopte bij een horecagelegenheid. Daar spraken de agenten hem aan en lieten hem een blaastest afleggen. De automobilist, een 50-jarige man uit De Meern, had niet te veel gedronken. Hij kreeg een proces-verbaal voor de (al gecorrigeerde) snelheid van 163 km/u, 73 km/u meer dan de maximumsnelheid van 90 km/u. Het rijbewijs van de verdachte werd in beslag genomen.

Scooteraars getrapt

WOERDEN Op dinsdag 17 februari deed een meisje aangifte van het feit dat zij in de nacht daarvoor op haar scooter was afgesneden en getrapt, waardoor zij en haar vriend ten val kwamen.

In die nacht reed een 16-jarig meisje uit Kamerik rond 01.00 uur met haar scooter over de Singel. Bij haar achterop zat haar vriend. Zij zag dat zij van achteren werden genaderd door twee scooters. De bestuurders gingen links en rechts naast hen rijden, waarna de Kamerikse door één van hen werd afgesneden, zodat zij zachter moest gaan rijden. Plotseling werd zij door één van de scooterbestuurders geschopt. Daardoor kwamen zij en haar vriend met hun scooter ten val. Zij liepen licht letsel op (pijnlijke knie en blauwe plekken), maar de bijna nieuwe scooter raakte zwaar beschadigd. De verdachten reden zonder te stoppen door.

De verdachten reden allebei op een zwarte Puch Zip, één met een windscherm, de andere zonder. Het gaat om licht getinte jongens, allebei met donkere kleding. Zij droegen geen helm.

Aan getuigen van de mishandeling wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.