Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 18-02-2009

Politie zoekt getuigen poging beroving

HOOGEVEEN Maandagavond heeft een nog onbekende man geprobeerd een automobilist uit Dedemsvaart uit zijn auto te trekken en de auto mee te nemen. Maandagavond omstreeks 22.00 uur stond de man uit Dedemsvaart in zijn rode Opel voor de stoplichten op de Zuidwoldigerweg. Op dat moment trok de onbekende verdachte de deur van de auto open en greep de bestuurder en probeerde hem uit de auto te trekken. Dat lukte niet omdat de bestuurder in de gordel zat. Uiteindelijk deed de bestuurder de gordel af en liet zich uit de auto glijden. Daarbij lukte het hem om de onbekende man een klap te geven waardoor de ze kwam te vallen. Daarna kon hij in de auto stappen wegrijden. De verdachte lag nog naast de auto. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. Mensen die op maandagavond rond 22.00 uur aan de Zuidwoldigerweg iets hebben gezien in verband met deze gebeurtenis, wordt verzocht om contact op te nemen met de politie in Hoogeveen, telefoon 0900 8844. Dit geldt met name voor een automobilist die achter de bewuste auto reed. Toen het slachtoffer een eind verder stopte, stopte deze man ook en heeft met hem gesproken. Deze automobilist zei dat hij onderweg was naar Utrecht. (09-012103)

Winkeldief ontkomt niet

EMMEN Dinsdagmiddag werd een 42-jarige man uit Emmen betrapt in een brillenzaak in de Hoofdstraat. Hij ging er met een dure bril vandoor. Een medewerker van de winkel ging er achteraan en op zijn aanwijzingen kon de inmiddels gewaarschuwde politie de verdachte in het centrum aanhouden. Hij bekende meteen en gaf de gestolen bril terug. Hij bleek ook nog gestolen kleding met prijskaartjes eraan van twee kledingzaken bij zich te hebben. De verdachte is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor een nader onderzoek. (09-012038)

Automobiliste van de weg

ASSEN Dinsdagochtend is een 28-jarige automobiliste uit Assen op een oprit van de A28 van de weg geraakt. De vrouw was een oprit (oprit 33) van de A28 opgereden en in de bocht de macht over het stuur verloren. Hierdoor was ze om haar as gedraaid en achteruit het talud naar beneden gereden. De schade aan de auto was gering en de 28-jarige automobiliste raakte niet gewond. (09-011960)

Auto in de sloot

EXLOO Dinsdagmiddag is een 34-jarige man uit Assen met zijn auto in een sloot beland naast de N34. De man moest naar eigen zeggen remmen na een inhaalmanoeuvre van een rood busje met aanhanger. De man raakte niet gewond en zijn auto moest uit de sloot worden gesleept. Hij kon vervolgens zijn weg vervolgen. (09-012033)

Resultaat aangekondigde controle N862

Onderzoek van Politie Drenthe en de Provincie Drenthe wijst uit welke wegen in relatie tot snelheid het meeste gevaarlijk zijn in Drenthe. Door stelselmatig te controleren op deze wegen wordt geprobeerd het aantal ongevallen en overtredingen op die wegen terug te dringen. Op dinsdag 17 februari heeft de politie gecontroleerd op de N862 (Emmen Nieuw Schoonebeek). Deze weg is één van die geselecteerde wegen. Snelheid speelt namelijk een rol bij ieder verkeersongeval. Ongeveer 20% van alle niet natuurlijke doden is een verkeersslachtoffer. De maximale toegestane snelheid op deze weg bedraagt 50 kilometer per uur. Tussen 14.00 uur en 21.00 uur zijn 3570 automobilisten gecontroleerd. 592 automobilisten waren in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 113 kilometer per uur. Een automobilist moest direct het rijbewijs inleveren. (09-012208)

Betrapt bij graffiti

ASSEN Dinsdagavond zag een politieman in vrije tijd een 16-jarig meisje uit Assen bezig met een spuitbus. Ze spoot de muur van een supermarkt aan de Scharmbarg er onder. Ze kreeg een proces-verbaal en moet er voor zorgen dat de boel weer wordt schoongemaakt. (09-012164)

Automobilist overlijdt achter stuur

ANNEN Dinsdagavond kreeg de politie een melding van een auto die op de kop in de sloot lag. Ter plaatse bleek een 72-jarige man uit Annen met zijn auto van de Anloërweg te zijn geraakt. Ambulancepersoneel heeft nog gereanimeerd, maar de man bleek te zijn overleden. Vermoedelijk is hij tijdens het rijden onwel geworden en van de weg geraakt. (09-012173)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.