Gemeente Coevorden

Gemeente Coevorden ondersteunt Nationale Klimaatstraatfeest

In de gemeente Coevorden doen inmiddels tien straten mee aan het Nationale Klimaatstraatfeest. Met het Nationale Klimaatstraatfeest viert heel Nederland feest voor een beter klimaat. Honderden straten gaan de komende tijd aan de slag om energie en geld te besparen. Door op de website www.klimaastraatfeest.nl aan te geven wat je als straat de komende tijd doet voor het klimaat, kunnen punten worden verdiend. De allerbeste straat krijgt op 16 mei het Superstraatfeest met een live optreden van Nick en Simon. Daarnaast krijgen de 500 meest actieve straten op 16 mei allemaal een straatfeest cadeau, met een feestpakket en een feestbudget tot EUR 500,-. Het Nationale Klimaatstraatfeest is een initiatief van de Hier Klimaatcampagne.

De straten die zich tot nu toe in de gemeente Coevorden hebben aangemeld zijn:
-Kwekebosweg, De Kiel, 2305 punten -Zonnedauw, Sleen, 916 punten -Steigerwijk, Dalerpeel, 491 punten -De Hof, Noord Sleen, 286 punten -Betsy Trompetterstraat, Coevorden, 143 punten -Oeverzwaluw, Coevorden, 200 punten -Boonakker, Oosterhesselen, 167 punten -Van Toutenburglaan, Coevorden, 57 punten -Van Limburg Stirumstraat, Coevorden, 0 punten -Pandijk, Oosterhesselen, 0 punten

Prijs gemeente

Naast de landelijke wedstrijd looft ook de gemeente een prijs uit aan de straat in de gemeente Coevorden die op 16 mei de meeste punten heeft verdiend. Op dit moment staat de Kwekebosweg in De Kiel aan kop. Straten kunnen zich aanmelden op de website www.klimaatstraatfeest.nl. De gemeente ondersteunt de campagne en daardoor ontvangen alle straten alvast een bonus van duizend punten.

Piet Paulusma

Piet Paulusma bezoekt elke week een klimaatstraat voor de opname van Piet's Weerbericht op SBS6. Straten kunnen hem via de website van het klimaatstraatfeest uitnodigen.