Gemeente Coevorden

Gemeente Coevorden stelt functionarissen aan om sport en cultuuraanbod te vergroten

Om het sport- en cultuuraanbod op scholen te vergroten, gaat de gemeente Coevorden beroepskrachten aanstellen. Deze combinatiefunctionarissen moeten een brug slaan tussen scholen, sport en cultuur door activiteiten op te zetten waarbij sporten en bewegen gestimuleerd wordt. Het gaat hier om een nieuwe, structurele functie waarvoor het Rijk geld beschikbaar stelt. De gemeente Coevorden wil dit jaar nog 2,9 fte voor combinatiefunctionarissen invullen.

Het huidige kabinet streeft naar een samenhangend aanbod in de sectoren onderwijs, sport en cultuur, waardoor kinderen en jongeren optimaal gestimuleerd worden om hun (sport)talenten te ontplooien. Daarnaast is het goed voor de sociale vaardigheden van kinderen en hebben ze er gewoon plezier in om aan sport of culturele activiteiten te doen. De doelstelling van het kabinet is om eind 2012 in het hele land 2500 fulltime combinatiefuncties gerealiseerd te hebben waardoor het sport- en cultuuraanbod in het basis- en voortgezet onderwijs uitgebreid wordt. Verder moeten sportclubs hun maatschappelijke functie versterken en moet het dagelijkse sportaanbod vergroot worden. Kinderen moeten meer bekend raken met het sport- en cultuuraanbod.

Sportnota Coevorden

De kabinetsdoelstellingen sluiten uitstekend aan bij het beleid van de gemeente Coevorden. In de Beleidsnota Sport en Bewegen pleit de gemeente voor het versterken van de samenwerking op het gebied van lokale sport en wil de gemeente werken aan vitale sportverenigingen. Belangrijk voor de gemeente is dat inwoners uiteindelijk meer gaan bewegen. De combinatiefunctionarissen kunnen daaraan een belangrijke bijdrage leveren.

In eerste instantie gaan de combinatiefunctionarissen zich richten op het bedenken en uitvoeren van activiteiten die het onderwijs en de sport met elkaar verbinden. De cultuursector komt later aan bod. In de komende jaren wordt het aantal combinatiefunctionarissen uitgebreid naar 6 fulltimers of meerdere parttimers vanaf 2012.