Gemeente Lopik

Vervanging verkeerslichten M.A. Reinaldaweg-Vrijheidslaan, Lopik

Vanaf 16 februari tot en met uiterlijk 6 maart 2009 vervangt de provincie Utrecht de verkeerslichten op het kruispunt van de M.A. Reinaldaweg (N210) en de Vrijheidslaan in de gemeente Lopik.

De vervanging is nodig omdat de techniek van deze verkeerslichten verouderd is. Tijdens de werkzaamheden aan de verkeerslichten blijven alle wegen bereikbaar. Het verkeer kan rondom het kruispunt wel enige hinder ondervinden van de werkzaamheden.

Werkzaamheden

Niet alleen de verkeerslichten zelf worden vervangen, er komt ook een gemoderniseerde regeling met nieuwe regelkast aan de kant van de weg. De nieuwe regeling is afgestemd op het verkeersaanbod en zorgt tevens voor een veilige afwikkeling van het verkeer.

De volgende werkzaamheden worden verricht:

* Vervangen verkeersregelkasten.

* Vervangen van de bekabeling en detectielussen in het asfalt.
* Vervangen van de traditionele lampen door moderne LED-lampen. Deze lampen zijn ook bij felle zon en bij slecht weer goed zichtbaar, besparen energie en hebben een langere levensduur.
* Aansluiten op de provinciale verkeersmanagementcentrale in Huis ter Heide.

* Schilderen van de portalen en masten.

Avond-/nachtwerk

De werkzaamheden starten op maandag 16 februari en worden uiterlijk op vrijdag 6 maart afgerond.

In de volgende avonden en nachten zullen de detectielussen in het asfalt opnieuw aangebracht worden.

* dinsdag 17 op woensdag 18 februari, avond en nacht;
* woensdag 18 op donderdag 19 febrauri, avond en nacht;
* woensdag 25 op donderdag 26 febrauri, avond en nacht;
* donderdag 26 op vrijdag 27 februari, avond en nacht.

Deze werkzaamheden kunnen tijdelijk voor geluidsoverlast zorgen.

Gevolgen voor het verkeer

Het verkeer kan gedurende de gehele periode gebruik blijven maken van de M.A. Reinaldaweg (N210) en de Vrijheidslaan maar zal wel enige hinder kunnen ondervinden van de werkzaamheden. Tijdelijke verkeersmaatregelen ter plaatse zijn nodig om het verkeer veilig langs het werk te leiden. Ook tijdens het opnieuw inregelen van de verkeerslichten kan sprake zijn van enige hinder.

Nadere informatie

Voor nadere informatie over de werkzaamheden aan de verkeerslichten kunt u contact opnemen met de heer A. van Leeuwen van de provincie Utrecht, tel. (030) 698 06 73.