Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Bewoners Struisenburg tevreden over hun wijk

De bewoners van Struisenburg zijn tevreden over hun wijk. Ze waarderen hun buurt gemiddeld met een 7,3. Dat blijkt uit de enquête die eind 2008 in opdracht van de deelgemeente is gehouden onder bewoners van deze wijk.

Het dagelijks bestuur wilde graag weten wat de bewoners van Struisenburg van hun wijk vinden. Daarom werden in de enquête vragen gesteld over onder andere de kwaliteit en de uitstraling van de buurt, de veiligheid en de aanwezige voorzieningen. Uit de enquête blijkt dat de bewoners van Struisenburg met name tevreden zijn over de centrale ligging en bereikbaarheid van hun wijk, het uizicht op en het wonen bij het water en de rust in hun buurt.

Bewonersavonden

De deelgemeente gebruikt de uitkomsten van de bewonersenquête als input voor de wijkvisie Struisenburg. Daarnaast zijn afgelopen week in het deelgemeentekantoor twee bewonersavonden gehouden. Tijdens deze bijeenkomsten konden bewoners meedenken over de ontwikkeling van hun wijk in de komende 10 jaar. De deelgemeente zal de komende periode onderzoeken welke suggesties van bewoners meegenomen kunnen worden.

Wijkvisie

Dankzij de samenwerking tussen diensten, instellingen, bewoners en deelgemeente zal uiteindelijk de gezamenlijke wijkvisie tot stand komen. De hierin genoemde ambities voor Struisenburg worden vervolgens uitgewerkt in een integraal wijkactieprogramma, een pakket met concrete maatregelen voor de komende tien jaar.