Politie Groningen

Woensdag 18 februari 2009

Provincie Groningen, 18-02-2009

Mensingeweer: automobilist overleden bij verkeersongeval

Een automobilist is woensdagmorgen om het leven gekomen bij een eenzijdig verkeersongeval op de N361 bij Mensingeweer. De man (nadere gegevens nog niet bekend) is in een zogenaamde S-bocht door onbekende oorzaak van de weg geraakt. Zijn voertuig is op de kop in een naastgelegen sloot tot stilstand gekomen.

De politie werd vanmorgen rond half 8 geïnformeerd door een voorbijganger dat een auto in het water lag. Brandweerduikers hebben gezocht naar slachtoffers. In het voertuig troffen ze het lichaam van de man aan. Het is nog niet duidelijk hoe lang de auto in het water heeft gelegen. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Naast het technisch onderzoek wil de politie graag spreken met mensen die mogelijk meer informatie hebben. Personen die bijvoorbeeld iets hebben gehoord of gezien wat opvallend is, worden verzocht de politie te bellen. De politie is bereikbaar via 0900-8844 (lokaal tarief).

Winschoten: politie zoekt getuigen aanrijding Winschoten

De politie onderzoekt een aanrijding op de Bovenburen in Winschoten en zoekt getuigen. Een 17-jarige jongen uit Winschoten liep woensdag 11 februari omstreeks 20.45 uur hard op de Kloosterlaan richting de Bovenburen. Op de kruising met de Molenweg stak hij de Bovenburen over. Hij werd aangereden door een auto. De jongen kwam met zijn hoofd tegen de voorruit van de auto. Van de bestuurder van de auto is echter helemaal niets bekend. Het slachtoffer is korte tijd later door zijn ouders naar een ziekenhuis gebracht. Bij de hardloper werd een hersenschudding vastgesteld. Mensen die iets weten over de identiteit van de bestuurder of die iets gehoord of gezien hebben, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Bedum: hennepkwekerij ontmanteld

De politie heeft dinsdagmiddag in een woning aan de Langs de Lijn in Bedum een hennepkwekerij ontmanteld. De politie had een melding gehad via Meld Misdaad Anoniem dat er in de woning hennepplanten zouden staan. In een kamer troffen agenten bijna 100 planten aan. Uit onderzoek van de energieleverancier bleek dat er was gerommeld met de stroomtoevoer. De planten en de benodigde kwekerijgoederen zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Een 53-jarige inwoner van Bedum is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de kwekerij. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: veelpleger onwel door drugsgebruik

Een 27-jarige veelpleger is dinsdagmiddag aan de Lage der A onwel geraakt. Een stadswacht trof de man en vermoedde dat de man drugs had gebruikt. Een andere veelpleger vertelde dat hij een paar slokken GHB had genomen. Agenten seinden een ambulance in en hij werd naar een ziekenhuis gebracht. De fles met vermoedelijk GHB die bij de heren werd aangetroffen, werd in beslag genomen.

Groningen: jongens stelen sieraden

Twee jongens uit Groningen, 13 en 14 jaar, hebben dinsdagmiddag uit een winkel aan de Grote Markt geprobeerd oorbellen en armbandjes te stelen. Een beveiligingsmedewerker betrapte het duo, waarna ze werden aangehouden. Tijdens verhoor op het politiebureau bekenden de jongens, waarna ze werden overgedragen aan hun ouders. Ze worden doorverwezen naar Halt.