Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.15 uur

Utrecht, 18-02-2009

Blijf alert

VEENENDAAL - De afgelopen week kreeg de politie 12 meldingen binnen van auto-inbraken en 9 meldingen van vernielingen aan autos. De politie roept inwoners van de gemeente op om alert te blijven en direct 112 te bellen bij een verdachte situatie.

De inbraken en vernielingen vonden verspreid plaats in verschillende buurten. Het was de daders van de inbraken met name te doen om navigatiesystemen, laptops en tassen. De politie adviseert om altijd alle spullen van enige waarde uit de auto te halen. Mocht dit onmogelijk zijn, dan is het in elk geval van belang alle apparatuur volledig uit te schakelen. Op deze manier wordt voorkomen dat bijvoorbeeld laptops kunnen worden opgespoord via bluetooth signalen.

112 bellen

Verder is het van groot belang dat u alert bent op wat er zich in de omgeving afspeelt en bij een verdachte situatie of een (auto)inbraak direct 112 belt. Dit maakt snel optreden van de politie mogelijk wat ook helpt om inbraken en vernielingen te voorkomen. Tevens vergroot het de kans dat daders (op heterdaad) gepakt worden. Let op het signalement van de verdachte personen en op kenmerken van eventuele vervoersmiddelen, zoals merk, type, kleur en het kenteken. Uw informatie kan cruciaal zijn voor de opsporing en aanhouding van de verdachte(n). Niet spoedeisende informatie kunt u doorgeven via het algemene nummer 0900-8844 of Meld Misdaad anoniem 0800-7000.

Op dievenpad

DRIEBERGEN/RIJSSENBURG- Op dinsdagmiddag werden twee vrouwen aangehouden met gestolen spullen. Omstreeks 13.00 uur werd kleding gestolen uit een winkel aan de Traaij. De vrouwen waren weggereden in een auto en de politie werd gewaarschuwd. Naar deze auto werd uitgekeken en op de Edisonstraat in Utrecht stond de auto. In de auto zaten de twee vrouwen en twee kinderen. In de auto lagen een hoeveelheid kleiding van met een waarde van een kleine 500 euro, vijf dozen met ledverlichting en een aantal dozen schoenen. De vrouwen, 24 en 45 jaar uit Utrecht werden ingesloten voor verhoor.

Rijden onder invloed

AMERONGEN- Op woensdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Omstreeks 01.45 uur werd de 53-jarige man uit Wekerom gecontroleerd op de Rijkssttraatweg. Hij bleek te hebben gedronken. Hij blies op het bureau 615 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Gestolen fiets snel terug

VEENENDAAL- Op dinsdag werd een fiets gestolen en daarop snel teruggevonden. Omstreeks 11.30 uur had een postbode zijn fiets neergezet op de Kalanderij en bracht zijn laatste post rond. Toen hij weer terug naar zijn fiets liep zag hij een vreemde man op zijn fiets zitten welke hem nog vriendelijk gedag zei. De politie werd gewaarschuwd en in de omgeving werd de 44-jarige man uit Veenendaal aangetroffen met de fiets. Hij werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.