Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.30 uur

Utecht, 18-02-2009

Agressieve man

AMERSFOORT- Op dinsdag werd een man aangehouden nadat hij verschillende vernielingen had gepleegd. Omstreeks 14.00 uur kreeg de politie de melding dat een 18-jarige man een fiets tegen een bus had gegooid aan de Sara Burgerhartsingel. Hij had hier ook de ruiten vernield van een kantoorgebouwtje van bedrijf. De vernieler was verdwenen maar kon in de omgeving worden aangehouden. Onderzoek wees uit dat de man even daarvoor ook een ruit had vernield aan de woning aan de Count Basiestraat, in twee autos deuken had geslagen aan de Count Basiestraat en de Theo Uden Masmanstraat. De man is ingesloten voor verhoor. Waarom de man de vernielingen pleegde is nog niet bekend.

Dief aangehouden

AMERSFOORT- Op dinsdagavond werd een man aangehouden voor diefstal. Omstreeks 21.50 uur zat een 36-jarige man uit Vlaardingen in een coffeeshop Aan de Arnhemse Poortwal. De man had geprobeerd een bak met weit achter de bar te stelen. Dit werd gezien en de man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Verdovende middelen actie

AMERSFOORT- Op dinsdagochtend werden verschillende dealers en gebruikers aangehouden. De politie had overlastmeldingen binnengekregen van drugsgebruik aan het Stadhuisplein. De politie hield onopvallend toezicht en zag hoe er drugs werd verkocht aan verschillende personen. Uiteindelijk werden zeven verdachten aanhouden in de leeftijd van 27 tot 48 jaar uit Amersfoort. Er werden bij elkaar 33 bolletjes (gebruikershoeveelheid) verdovende middelen aangetroffen.

Bestolen

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag werd een vrouw bestolen van haar tas. Omstreeks 17.15 uur liep een 86-jarige vrouw uit Amersfoort over de Bachweg. Ze liep hier met een rollator. Plotseling kwamen er twee fietsers langs haar fietsen en de laatste fietser trapte tegen de rollator. Hierdoor kwam de tas, die op de rollator lag, te vallen. Deze tas werd weggepakt en de twee fietsers reden vervolgens lachend verder. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844, Eemland zuid.