CDA afdeling Gelderland


Herman Kaiser te gast bij de regio Rolan

---

Maandag 16 februari was ik als provinciaal voorzitter te gast bij de regio ROLAN.

Ik was aangenaam verrast door de familiale sfeer die er heerste. Ik merkte dat er heel veel energie en creativiteit zit bij de gemeentelijke afdelingen.

Ik was uitgenodigd om een beeld te schetsen van waar wij in de provincie Gelderland mee bezig zijn. Wij bouwen met zijn allen aan een sterk CDA voor een sterk Gelderland. Daar moet elke dag opnieuw in geïnvesteerd worden.

Het CDA is een stabiele factor in de landelijke politiek. Daar is juist nu behoefte aan. Mensen vragen van ons visie, leiderschap en eerlijke antwoorden. In deze tijd van onzekerheid en angst voor te toekomst hebben de burgers behoefte aan een partij met een authentieke grondslag. Wij vinden onze authenticiteit in onze kernwaarden. Het CDA gaat voor de menselijke maat. Voor solidariteit en verantwoordelijkheid. Voor vrijheid die ruimte schept voor identiteit en eigenheid.

Het CDA moet ook op provinciaal en gemeentelijk niveau betrouwbaarheid en overtuigingskracht uitstralen. Dat is allemaal mensenwerk. Wij bereiden ons in de afdelingen nu al voor op de
gemeenteraadsverkiezingen van maart 2010. De komende maanden zijn wij overal in de weer om geschikte mensen te vinden voor de op lijsten.

Het CDA staat erom bekend dat het op lokaal niveau sterke papieren heeft. Het CDA staat immers midden in de lokale samenleving, wekt vertrouwen bij de burgers door kennis, kunde en bezieling.

Het is belangrijk dat wij nu op zoek zijn naar mensen die ook in de periode 2010-14 herkenbaar, betrokken, berekenbaar en inspirerend zijn. Het profiel van onze kandidaten bestaat uit een combinatie van visionair en resultaatgericht zijn. Wij kunnen geen genoegen nemen met kandidaten met een verwaterd en slap profiel. Wij zoeken sterke mensen op onze lijst.

Waar vind je die? Overal, als je maar goed om je heen kijkt. Wij hebben ze al binnen onze eigen gelederen. Wij hebben krachtige mensen, mannen en vrouwen op tal van plekken in de samenleving. In verenigingen, het onderwijs, de vakbonden, het MKB, de ouderenbonden, jongerenclubs en de sportwereld. Heel vaak zijn dat mensen die er helemaal niet aan denken om vier jaar in een raadszaal te zitten. Zij gruwen van vergaderen en zijn veel liever met het echte leven bezig. Juist dit soort mensen moeten wij op onze lijst hebben. Wij kunnen nooit succes hebben met vergadertijgers die nooit buiten de muren van het gemeentehuis komen.

Het is onzin dat er onvoldoende geschikte kandidaten zijn. Het stikt ervan. Je moet ze alleen weten te vinden en weten binnen te halen. Dat lukt alleen als de bestuurders van de lokale afdelingen persoonlijke verbindingen weten te leggen met potentiële kandidaten. Je moet vissen waar de vissen zijn. En dat is niet in de vissenkom maar in de frisse wateren waar ons Gelderland zo rijk aan is.

Aan het eind van de bijeenkomst mocht ik nog een breed gesteunde oproep doen om samen voluit in de campagne te gaan voor Maria Martens. Onder het motto: Met MM Meer Menselijke Maat in Europa MMIX!

Uw provinciaal voorzitter,

Herman Kaiser

---

Geschreven door: beheerder_gelderland
Geplaatst op: 18-2-2009