Gemeente Dongeradeel


Structuurvisie bundelingsgebied regiostad Dokkum

`Bundeling van kansen' is de titel van de ontwerp-Structuurvisie Bundelingsgebied Regiostad Dokkum die de gemeenten Dongeradeel en Dantumadeel gezamenlijk hebben opgesteld. In deze structuurvisie wordt aangegeven welke plannen er zijn om in de periode tot 2017 de positie van Dokkum als regiostad vorm te geven en te versterken. De nadruk ligt hierbij op de aspecten van wonen, werken, recreatie en toerisme. Voor een goede bereikbaarheid van het gebied zijn de aanleg van de Centrale As en een nieuwe westelijke rondweg erg belangrijk.

Toekomstige ontwikkelingen

In de structuurvisie worden de hoofdlijnen aangegeven van de gewenste toekomstige ontwikkelingen voor een gebied in een cirkel van circa 7 kilometer rond de stad Dokkum. De visie zal tevens als basis dienen voor nieuwe bestemmingsplannen en exploitatieplannen. De ontwerp-structuurvisie is opgesteld in overleg met de gemeenteraden van beide gemeenten, de provincie, de betrokken verenigingen van dorpsbelang, de wijkraden van Dokkum en diverse maatschappelijke organisaties.

Inspraakprocedure

Wij willen u als inwoner van de gemeente Dongeradeel of als andere belanghebbende via een inspraakprocedure nu ook graag betrekken bij de inhoud van deze Structuurvisie. Voordat de gemeenteraden de Structuurvisie definitief gaan vaststellen, bieden wij u daarom op grond van de artikelen 1.2.1, 1.3.1 en 2.1.1 van het Besluit ruimtelijke ordening en met toepassing van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht de gelegenheid om op de inhoud van de concept-visie te reageren.

De concept-Structuurvisie ligt daarom van 18 februari tot 2 april 2009 voor iedereen ter inzage bij de balie Publiekszaken in het gemeentehuis aan de Koningstraat 13 te Dokkum. De visie kunt u ook op deze website hier bekijken.

Schriftelijke of mondelinge reactie

Gedurende de termijn dat het concept ter inzage ligt kunt u schriftelijk of mondeling een reactie geven. Schriftelijke reacties kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders van Dongeradeel, Postbus 1, 9100 AA Dokkum. Wilt u mondeling reageren, dan kunt u hiervoor een afspraak maken via de afdeling REO, tel. (0519) 298 849. Er wordt dan een kort verslag gemaakt van uw reactie. Ook voor vragen kunt u dit nummer bellen.