Gemeente Barendrecht

Informatieavond CO2 ook in gemeentehuis Barendrecht

BARENDRECHT (maandag 16 februari 2009) - Vanwege het grote aantal aanmeldingen van bewoners is besloten ook het gemeentehuis open te stellen op de CO2 informatieavond op 18 februari. Hier kunnen op een groot scherm de plenaire sessies gevolgd worden die plaatsvinden in het Kruispunt. Tevens wordt hier een tweede informatiemarkt ingericht.

Wethouder Simon Zuurbier van milieu, die het CO2 project in zijn portefeuille heeft, spreekt van een onge-kend hoge opkomst: 'Voor geen enkel project was de belangstelling van onze bewoners zo groot. Dit geeft voor mij aan dat veel bewoners behoefte hebben aan informatie. Nu er zo veel mensen op afkomen, moe-ten we noodmaatregelen nemen om alle bezoekers de gelegenheid te geven de presentaties te volgen, en in elk geval schriftelijke informatie te verkrijgen. We hebben inmiddels ook al besloten om op zeer korte termijn een CO2 informatiecentrum in te richten tot het einde van de zienswijzeperiode op 23 maart.'

In het Kruispunt en het gemeentehuis is er in totaal plaats voor maximaal 1.000 bezoekers. Zij kunnen in de theaterzaal van het Kruispunt of in het gemeentehuis de presentaties volgen en schriftelijk informatiemate-riaal verkrijgen. Een deel van de bezoekers kan aan de mensen van de informatiekramen zijn vragen stellen. Het overige deel kan zijn onbeantwoorde vragen noteren op een vragenkaartje. Deze mensen krijgen dan per post antwoord op alle gestelde vragen. Daarnaast komt al het informatiemateriaal van de betrokken partijen op de website www.barendrecht.nl, onder de button CO2.


Noot voor redacties