Het Ondernemershuis Zuid presenteert de OndernemersWegwijzer

16/02/2009 14:08

Crealistic

Tijdens de kick off van de ondernemerscompetitie 'Ondernemen op Zuid' op woensdag 18 februari reikt Dominic Schrijer, wethouder Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Grotestedenbeleid, het eerste exemplaar uit van de Ondernemers Wegwijzer. De Ondernemers Wegwijzer biedt zowel startende als gevestigde ondernemers een schat aan informatie. Met ervaringsverhalen van collega-ondernemers en praktische tips rondom o.a. vergunningen, subsidies, bedrijfsruimtes, financiën en juridische vraagstukken is dit een onmisbaar document. De wegwijzer is een product van het Ondernemershuis Zuid. U bent welkom om in Theater Zuidplein de Kick off bij te wonen en met de deelnemers van de competitie de wegwijzer als eerste te ontvangen.

Ondernemershuis Zuid

In het Ondernemershuis Zuid bieden 17 organisaties uit de private en publieke sector hun kennis en diensten aan om ondernemend Zuid te ondersteunen bij hun bedrijfsvoering. Door deze unieke samenwerking kunnen ondernemers in het Ondernemershuis Zuid terecht voor onder meer inschrijving in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel, het aanvragen van een BTW-nummer, advies over het starten vanuit een uitkeringspositie, informatie over het Loonkostenarrangement, workshops, seminars en netwerkavonden.

Kick off Ondernemen op Zuid

Eddy Zoey test tijdens de Kick off van de ondernemerscompetitie de 'gastvrijheid voor starters op Zuid'. Hoe aantrekkelijk is de linker maasoever voor ondernemers en welke kwaliteiten zijn onmisbaar voor starters? Hierbij worden deelnemers aan de wedstrijd op scherp gezet door ondermeer David Crouwel (horecaondernemer, compagnon Herman den Blijker), Doro Siebel (Theater Zuidplein) en Dolores Hart (Dolly's Delicious Yammie en winnares vorige editie Ondernemen op Zuid). De start van de competitie is op:

Woensdag 18 februari van 18.30 uur tot 21.30 uur

Theater Zuidplein,

Zuidplein 60-64

3083 CW Rotterdam

Het Ondernemershuis Zuid is een samenwerking tussen:

ABN AMRO - Albeda College - Borgman en Verbeeke advocaten - DAAD - Deelgemeente Charlois - Deelgemeente Feijenoord - Deelgemeente Ijsselmonde - Deloitte - Hogeschool INHOLLAND - Hogeschool Rotterdam - ING bank - Kamer van Koophandel - Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam - Rabobank Rotterdam - Regionaal Bureau Zelfstandigen - ROC Zadkine College - SAA Verzekeringen - Woonstad Rotterdam

Breng ook eens een bezoek aan het Ondernemershuis Zuid.

Ondernemershuis Zuid

Wevershoekstraat 380-388

3081 CZ Rotterdam

www.ondernemershuiszuid.nl

Het Ondernemershuis Zuid is mede gefinancierd met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Commissie





http://www.ondernemershuiszuid.nl