Het Gesprek

Schrijfsters Doeschka Meijsing en Bregje Bleeker

Amsterdam, 11 februari 2009 - Schrijfsters Doeschka Meijsing en Bregje Bleeker zijn woensdag 18 februari te gast in esta's vakvrouwen. Het programma wordt uitgezonden van 21.30 tot 22.15 uur bij Het Gesprek.

Over Doeschka Meijsing en Bregje Bleeker
Doeschka Meijsing (61) publiceerde bijna 20 romans. Met haar laatste boek, `Over de liefde', won ze de AKO Literatuurprijs 2008. Bregje Bleeker (38) heeft haar eerste boek in de winkel liggen, `De Walrus'. Hierin verhaalt zij over haar jarenlange relatie met een 20 jaar oudere hasjhandelaar. Dit boek is door de NRC uitgeroepen tot een van de beste literaire debuten van 2007. Een boeiend gesprek tussen een gelauwerde senior en een enthousiast ontvangen junior over de invloed van hun leven op hun werk.

Over esta's vakvrouwen
esta's vakvrouwen is een co-productie tussen vrouwenblad esta en TV-zender Het Gesprek. Elke aflevering nemen twee bekende vakvrouwen - een junior en een senior uit hetzelfde vakgebied - aan tafel plaats. De interviews worden gehouden door esta-redacteur Sara van Gorp.

Uitzenddata
esta's vakvrouwen is op woensdag van 21.30 tot 22.15 uur te zien bij Het Gesprek. Het programma wordt de volgende dag herhaald om 17.45 uur en is te bekijken op www.esta-online.nl en www.hetgesprek.nl. De uitzending met de schrijfsters is voorlopig de laatste in een serie van zes afleveringen.

Over Het Gesprek
Het Gesprek biedt inspiratie, nieuws en inhoud met programma's over actualiteiten, maatschappij, cultuur en media. Het Gesprek zendt 24 uur per dag digitaal uit via kanaal 25 en analoog van 14.00 tot 02.00 uur via de kabel. Ook is de zender te volgen via www.hetgesprek.nl. Het Gesprek werkt nauw samen met partners als de BBC, het Concertgebouw, De Baak en de Nationale Postcode Loterij.