Gemeente Haaksbergen


Informatieavond verkeersouders
11-02-2009 Informatieavond verkeersouders
Op 18 februari 2009 houdt Veilig Verkeer Nederland om 19.30 uur een informatieavond in het gemeentehuis. Haaksbergenaren die interesse hebben om verkeersouder te worden kunnen zich geheel vrijblijvend laten voorlichten. Behalve ouders van schoolgaande kinderen zijn ook wijkbewoners die zich in willen zetten voor de veiligheid in hun wijk welkom.

Bij basisscholen is er druk verkeer op moment van aanvang en eindigen van de school. Er worden kinderen met de auto en fiets gebracht, anderen komen lopend. Het goed organiseren van die hoeveelheid verkeer en het verkeersveilig maken van de omgeving vergt veel aandacht. Verkeersouders zijn vrijwilligers die zich sterk maken voor een verkeersveilige schoolomgeving, veilige schoolroutes en effectief verkeersonderwijs. De verkeersouder zorgt ervoor dat in overleg met school, ouders en andere betrokkkenen maatregelen worden genomen om de verkeersveiligheid te versterken. Voor advies kunnen verkeersouders een beroep doen op een specialist van Veilig Verkeer Nederland (VVN).

Meer weten?
De VVN is op zoek naar nieuwe verkeersouders en houdt daarom met medewerking van de gemeente een informatiebijeenkomst. Deze bijeenkomst is op woensdagavond 18 februari in het gemeentehuis. Aanmelden is niet nodig. Inwoners die interesse hebben, maar niet bij de bijeenkomst kunnen zijn, kunnen contact opnemen met VVN, Regionaal steunpunt verkeersouders oost via telefoonnummer (0575) 54 54 53. Ook kan men kijken op www.veiligverkeernederland.nl.