Gemeente Lingewaard


Werkconferentie Lokale Educatieve Agenda

Werkconferentie Lokale Educatieve Agenda op 18 februari 2009

Waar willen we staan in 2012?
De gemeente Lingewaard en haar partners in onderwijs, opvoeding, zorg en opvang willen optimale ontwikkelingskansen en onderwijskansen voor elk kind en jongere binnen de gemeente realiseren.

Opvoeding, ontwikkeling, onderwijs en opvang doe je samen! Een kind kan het niet alleen, ouders kunnen het niet alleen, professionals kunnen het niet alleen.
Samen met een veilige plezierige sociale en fysieke omgeving, bieden ouders in samenspel met lerende deskundige professionals de brandstof. De gemeente en haar partners bieden kinderen en jongeren in Lingewaard een rijke leeromgeving die ruimte biedt voor ontdekken en aan levensecht leren. De rol van deskundige en inspirerende professionals is hierbij essentieel, alleen een rijke leeromgeving is niet voldoende. Dit vraagt om vertrouwen in de eigen kracht van kinderen en jongeren, maar ook vertrouwen in elkaar als samenwerkende en samen lerende professionals op de terreinen van onderwijs, opvoeding en opvang.

Samen doen zoals gezegd

Daarom organiseert de gemeente Lingewaard een LEA-conferentie rond de vraag: Waar willen we staan in 2012? Samen met vertegenwoordigers van peuterspeelzalen, kinderopvang, onderwijs en andere organisaties die zich in Lingewaard bezig houden met de ontwikkelingskansen van kinderen, gaan wij op 18 februari antwoorden op die vraag geven. De antwoorden zullen voor ons het richtsnoer worden voor de vorm en inhoud van onze Lokale Eduactieve Agenda. Deze Lokale Educatieve Agenda is voor de gemeente Lingewaard het middel om met partners op lokaal en regionaal niveau vorm en inhoud te geven aan het onderwijs- en jeugdbeleid.

Programma

Download hier het programma van de werkconferentie download

Meer informatie

Meer lezen over de Lokale Educatieve Agenda?

Download een informatief artikel over de LEA download

Vragen?

Neem contact op met:

Susan Kolkman, tel 026-3260 259 s.kolkman@lingewaard.nl

Willem Bijker, tel 026-3260 255

Aanmelding

Klk hier voor aanmelding.

Laatste update: 14-1-09 15.10