Gemeente Zwolle

Maatschappelijke stage vraagt om samenwerking Startbijeenkomst voor voortgezet onderwijs en vrijwilligersorganisaties

Datum uitgave persbericht: 02/17/2009

De Maatschappelijke Stage (MaS) voor middelbare scholieren is vanaf september 2011 verplicht. Nu al is er in Zwolle een flink aantal scholen actief. Om de MaS in Zwolle een aftrap te geven, wordt op 11 maart de Startbijeenkomst Maatschappelijke Stage georganiseerd voor de betrokken organisaties.

Wat is het doel van de MaS? Hoever zijn we ermee in Zwolle? Hoe lossen we knelpunten op? En vooral, hoe worden de scholieren daadwerkelijk de vrijwilligers van de toekomst? Tijdens de startbijeenkomst komen vertegenwoordigers van alle Zwolse middelbare scholen, gemeente Zwolle, vrijwilligersorganisaties, Vrijwilligerscentrale Zwolle en andere betrokkenen bij elkaar om antwoord te vinden op die vragen.

Aanmelden

De startbijeenkomst MaS wordt georganiseerd door Vrijwilligerscentrale Zwolle, de scholen voor voortgezet onderwijs in Zwolle en Gemeente Zwolle. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan tot en met 4 maart bij Vrijwilligerscentrale Zwolle op: www.vrijwilligerswerkzwolle.nl of info@vrijwilligerswerkzwolle.nl (onder vermelding van MaS) of telefonisch (038) - 422 52 00.

Bron: afdeling Communicatie
Datum van 17-02-2009 tot 16-03-2009