Ingezonden persbericht


Agora, donderdag 5 maart om 20.15 uur
Aanstekelijke en intieme avond met Leo Blokhuis en Ricky Koole

Ricky en Leo hebben een missie! Ze willen vergeten liedjes en componisten onder de aandacht brengen en ook een lans breken voor goeie nieuwe liedjesschrijvers. Ricky zingt de mooiste onbekende en vergeten juweeltjes, begeleid door twee bijzondere muzikanten (Wouter Planteijdt en Eric van Dijsseldonk). Leo vertelt verhalen over pareltjes uit de popgeschiedenis. Samen met het publiek gaan ze op zoek naar meer liedjes die het verdienen gehoord te worden zodat je na de voorstelling zin hebt om je oude platen uit het stof te halen of in een winkel op zoek te gaan naar nieuwe beloftes.

Ricky Koole is actrice en zangeres in verschillende theater-, film-, en tv-producties. Pas nog te zien in de komedie over John Denver-fans en met Pierre Bokma in 'Hof van Haile' van Orkater, speelde in films als ' Wit Licht' (met Marco Borsato) , 'Lek' en 'De Jurk', maakte haar solovoorstelling 'Ricky Koole Zingt' en de cd "Who's Suzy?". Onlangs maakte zij een nieuwe cd, waar veel liedjes uit de voorstelling op te vinden zijn.

Leo Blokhuis is bekend als de popkenner uit de tv-programma's 'Top 2000 a gogo' en de 'Popquiz a gogo', maker van '2-Meter Sessies', en schrijver van onder andere de bestsellers "Grijsgedraaid" en "Het Plaatjesboek" .

Kaarten voor deze en andere voorstellingen in de Agora zijn te bestellen via de website www.agora-lelystad.nl of bij theaterkassa aan de Agorabaan 12 op maandag t/m zaterdag van 11.00 - 15.00 uur. Of maximaal een week van tevoren telefonisch te reserveren op 0320 - 239239 en te koop aan de zaal vanaf een uur voor aanvang.

Agora, Zaterdag 7 maart om 20.15 uur
'Golden Musical Moments' één groot musicalfeest met gastoptreden van 'The Circle of Music'

Het viertienkoppige strijkorkest Maxemillecorde trakteert u op een musicalfeest van de eerste orde. Met alle hoogtepunten uit Jesus Christ Superstar, Hair, Chess en Grease. Van 'I don't know how to love him' tot 'Hopelessly devoted to you'. Wereldhits, gezongen door topsolisten als Bill van Dijk. De kans is groot dat u vanavond ook een vriend, kennis of familielid in de schijnwerpers ziet staan. Maxemillecorde nodigt het plaatselijke koor 'The Circle of Music' uit, dat samen met het orkest en de solisten uit elke musical één of twee hits zingt. Maximillecorde wordt geleid en begeleid door Max Smeets op piano.

Kaarten voor deze en andere voorstellingen in de Agora zijn te bestellen via de website www.agora-lelystad.nl of bij theaterkassa aan de Agorabaan 12 op maandag t/m zaterdag van 11.00 - 15.00 uur. Of maximaal een week van tevoren telefonisch te reserveren op 0320 - 239239 en te koop aan de zaal vanaf een uur voor aanvang.

Agora, zaterdag 7 maart om 20.30 uur

Hassan's Angels schaamteloos leuk
Hassans Angels is terug met een nieuwe formule. Inci Lulu Pamuk en Elvan Akyildiz presenteren u dit theaterseizoen 'Goed Nieuws Uit Nederland'. Want wanneer hoorde u voor het laatst goed nieuws over allochtonen? Eens een allochtoon, altijd een allochtoon toch?. Hassan's Angels vechten tegen het negatieve image van de allochtoon en laten in hun programma zien dat een allochtoon, of twee best leuk kan zijn. Hassan's Angels presenteren u daarom het nieuws anders, vol liefde want Turks! Zij laten u kennismaken met de mens achter het nieuws en dus ook achter de Turk. Zodat u weer weet voor wie u werkelijk bang moet zijn. In 'Goed Nieuws Uit Nederland' worden sketches, liedjes en persoonlijke verhalen afgewisseld. Uiteraard in een beschaafd tempo want Turken nemen voor alles de tijd. De kracht van Hassan's Angels en van hun voorstelling zit hem in het feit dat twee allochtone dames toegankelijk cabaret maken voor een breed publiek. Achter iedere sketch en scène zit een dubbele boodschap. Ze gaan niet alleen met hun allochtone achtergrond aan de haal maar ook met hun Nederlandse, ze zijn immers "ingeburgerd" volgens de Nederlander.

Grappigste publieksreactie dit seizoen: "Ik ben gekomen omdat ik nog nooit een grappige Turk had gezien. Krijg ik er twee!!" Kaarten voor deze en andere voorstellingen in de Agora zijn te bestellen via de website www.agora-lelystad.nl of bij theaterkassa aan de Agorabaan 12 op maandag t/m zaterdag van 11.00 - 15.00 uur. Of maximaal een week van tevoren telefonisch te reserveren op 0320 - 239239 en te koop aan de zaal vanaf een uur voor aanvang.

---- --