Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 17 februari 2009

PvdA: meer creatieve maatregelen tegen crisis

De PvdA Rotterdam vraagt het stadsbestuur donderdag in de gemeenteraad om extra maatregelen te nemen om de gevolgen van de economische crisis te beperken.

De PvdA maakt zich grote zorgen over de gevolgen van de economische crisis voor Rotterdam. Zeker na de dramatische vooruitzichten die het CPB vandaag bekend maakte. "Wat betekent de stijging van de werkloosheid tot bijna 9% voor Rotterdam met zijn relatief laagopgeleide en dus kwetsbare beroepsbevolking?" vraagt PvdA-raadslid Richard Moti zich af.

Rotterdam doet het tot nu toe nog goed, dankzij alert optreden van het stadsbestuur. "Maar meer creatieve maatregelen zijn nodig om de ontwikkeling van Rotterdam niet stil te laten vallen. De plannen van wethouder Karakus om met 200 miljoen euro de bouwproductie op gang te houden zijn hier een voorbeeld van," aldus Moti.

"Wij zullen donderdag aan het stadsbestuur vragen welke maatregelen worden genomen om de werkgelegenheid die Rotterdammers nu zo hard nodig hebben zoveel mogelijk op peil te houden," zegt Moti. Daarnaast wil de PvdA Rotterdam dat gemeentelijke investeringen eerder uitgevoerd moeten worden en dat ondernemers bij de gemeente moeten kunnen aankloppen voor noodfinanciering.

()

Voor de redactie:

Meer informatie bij

Richard Moti, 06-18471882

Winfred van den Bor
Beleidsmedewerker
PvdA-fractie Rotterdam
010-417 2105, 06-22 207 541
wvdbor@stadhuis.rotterdam.nl