Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zonnige resultaten in economisch sombere tijden
Sunny Cars noteert forse groei in zomerboekingen huurauto's

Hoofddorp, 17 februari 2009 - Tegen alle trends in de economie en de reisbranche in laat Sunny Cars, Nederlands grootste bemiddelaar voor huurauto's in het buitenland, heel goede resultaten zien. In de afgelopen drie maanden, waarin de zomervakantieboekingen bij de ANVR-reisondernemingen 18 procent achterbleven bij die van vorig jaar, zag Sunny Cars juist een groei van het aantal boekingen voor huurauto's in de zomer en zelfs een verbetering ten opzichte van dezelfde periode in het topjaar 2008.

Spanje en VS scoren hoog
Vooral voor Spanje en de Verenigde Staten is de vraag naar een volledig verzorgde autohuur fors toegenomen. Spanje voert al jaren de top tien aan van populaire landen voor autohuur, maar voor het komende zomerseizoen lopen de boekingen nu al 10 procent voor op de boekingen in de zelfde periode vorig jaar. Relatief gezien doet de Verenigde Staten het nog beter: het aantal gehuurde auto's in Amerika is in de genoemde periode al meer dan verdubbeld.

Ver weg juist positief
Bijzonder is ook dat behalve de Verenigde Staten ook andere verre bestemmingen, zoals Canada, Curaçao en Zuid-Afrika, het juist goed doen bij Sunny Cars. Dit is opmerkelijk aangezien de reiswereld juist verwacht dat consumenten voorzichtiger zullen zijn en het daarom dichterbij huis zullen zoeken. Sunny Cars constateert het tegenovergestelde: per boeking wordt zelfs meer uitgegeven aan autohuur dan vorig jaar.

Sunny Cars trekt prijsbewuste consument
,,Dat betekent overigens niet dat de hele vakantie daardoor duurder uitvalt," zegt marketing manager Suzanne Al van Sunny Cars. ,,Integendeel. Consumenten zijn juist veel prijsbewuster geworden en sleutelen zelf een vakantie in elkaar of vragen dat het reisbureau te doen op basis van losse componenten als vliegtickets, accommodatie en dus ook autohuur."

All-in concept slaat aan
Volgens Al eist de klant steeds vaker heldere all-in prijzen. ,,En dat is nu juist het concept waar wij al jaren voor staan. Wie via ons een auto huurt, wordt nooit achteraf verrast door extra kosten. Wij hebben de beste verzekering gewoon in het pakket, betalen alle noodzakelijke belastingen en toeslagen voor de klant en zijn desondanks vrijwel altijd de goedkoopste. Zowel de klant als het reisbureau heeft dat inmiddels goed in de gaten. Dat blijkt wel uit de positieve cijfers."

Sunny Cars
Sunny Cars biedt vakantiegangers een zorgeloze huurauto op meer dan 5.000 bestemmingen in ruim 90 landen. Als onafhankelijk bemiddelaar selecteert Sunny Cars op elke bestemming de beste lokale verhuurder. De kracht van Sunny Cars is het kwalitatief hoogwaardige product voor een all-inclusive prijs zonder extra kosten. De in Hoofddorp gevestigde broker is marktleider in Nederland en is dit jaar voor de tiende keer gekozen tot Beste Autoverhuurder. Circa 90% van de Nederlandse reisbureaus werkt samen met Sunny Cars. Daarnaast is de broker actief op de Belgische, Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse markt. Hiermee is Sunny Cars een van de grootste onafhankelijke Europese bemiddelaars in autohuur. www.sunnycars.nl