Politie Noord- en Oost Gelderland

Apeldoorn - Scooter doorgereden na aanrijding


Op de kruising van de Europaweg en de Jachtlaan heeft donderdagmiddag 12 februari rond 16.30 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietster en een scooter. De 13-jarige fietster uit Apeldoorn raakte daarbij lichtgewond. De scooter is na de aanrijding doorgereden.


De scooter was roze van kleur en had goudkleurige wielen. De bestuurder droeg donkere kleding en een integraalhelm. De politie is op zoek naar de bestuurder van de scooter en vraagt getuigen van de aanrijding te bellen met 0800 - 8844.


Apeldoorn - Winkeldief pikt boeken

aangehouden


Op maandagavond 16 februari heeft de politie een 39-jarige Apeldoorner aangehouden voor winkeldiefstal. De politie zoekt naar een klant die getuige was van deze diefstal.


In de Super Coop aan de Hofstraat in Apeldoorn werd rond 19.00 uur ontdekt dat de man enkele boeken mee wilde nemen zonder te betalen. Hij verstopte ze onder zijn jas.
Daarop werd de man door het personeel aangehouden en werd de politie gebeld.
De politie heeft de man aangehouden. De boeken zijn in de winkel achtergebleven.
De politie zoekt de getuige die zag dat de diefstal plaats vond en wordt gevraagd te bellen via 0900 - 8844.


Apeldoorn - Vreemdeling aangehouden


De politie heeft op maandagavond 16 februari op de 2e Wormenseweg in Apeldoorn een 49-jarige man uit China aangehouden. De man had geen vaste woon- of verblijfplaats en had geen identiteitspapieren.


Agenten spraken hem rond 19.30 uur aan op het niet voeren van zijn fietsverlichting. De man sprak geen Nederlands of Engels en kon zich niet identificeren. Daarop vluchtte de man in de richting van het station, maar kon later op aanwijzing van NS-personeel alsnog aangehouden worden, bij de aanhouding verzette de man zich hevig. Hij is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.


Hoenderloo / Uddel - Inbraken in vakantiewoningen


Op maandag 16 februari hebben in Hoenderloo en Uddel inbraken in vakantiewoningen en een caravan plaatsgevonden. Daarbij zijn onder andere een televisietoestel en twee laptops ontvreemd.


Onbekenden hebben op maandagmiddag een deur van een vakantiewoning aan de Krimweg in Hoenderloo geforceerd een TV meegenomen. In een caravan op het aangrenzende perceel werd tevens ingebroken, daar hebben de inbrekers een laptop meegenomen.


Ook in een vakantiewoning in Uddel is ingebroken. Onbekenden hebben daar tussen het einde van de middag en het begin van de avond een raam geforceerd van een vakantiewoning aan de Grevenhout. Daar werd onder andere een laptop ontvreemd.


Apeldoorn - Schoorsteenbrand


In een woning aan de Halvemaanweg in Apeldoorn heeft op maandagavond 16 februari rond 19:00 uur korte tijd een schoorsteenbrand gewoed.


De brandweer was ter plaatse en kon de brand snel doven, er vielen geen gewonden.

---- --