Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Spinoza te Paard met Leo Kouwenhoven

17 maart 2009 20.00 - 22.00 uur

Dinsdag 17 maart a.s. begint een nieuwe reeks Spinoza-avonden in het Paard van Troje. Een nieuw seizoen, een nieuwe naam: Spinoza te Paard. Deze eerste keer na de winterstop bijt Leo Kouwenhoven het spits af. Kouwenhoven is een wereldleider op het gebied van elektronische eigenschappen van nanostructuren. Na zijn studie technische natuurkunde aan de Technische Universiteit Delft promoveerde hij daar in 1992 cum laude. Als professor heeft hij gezorgd voor belangrijke doorbraken op het gebied van quantumtransport in halfgeleidermaterialen.

Spinoza

Onder het motto Ongehoorde Kennis praten de Nederlandse Spinozawinnaars maandelijks in het Haagse poppodium Paard van Troje met het publiek over de grenzen van wat we kennen en weten. De Spinozapremie is de hoogste wetenschappelijke onderscheiding in ons land. Een internationale jury kent de premie jaarlijks toe aan de allerbeste onderzoekers.

Iedere derde dinsdag van de maand organiseert NWO Spinoza te Paard, samen met Het Paard van Troje, NRC Handelsblad en Rathenau Instituut.

www.nwo.nl/spinozadebat

* Locatie: Paard van Troje, Den haag

* Aanvang: 20.00 uur, zaal open 19.00 uur
* Entree EUR 7,- (ex. servicekosten)

* Kaarten zijn te bestellen via de website van Paard van Troje

laatst gewijzigd op 10 februari 2009