Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 27 november 2008

Eerste Nationaal Altvioolconcours en Tweede Altvioolfestival Amsterdam

17 t/m 21 februari 2009

Wegens overweldigend succes van de eerste editie van het Altvioolfestival in 2007 organiseert het Conservatorium van Amsterdam (CvA) voor de tweede keer het Altvioolfestival, van dinsdag 17 t/m zaterdag 21 februari 2009. Nieuw deze keer is het eerste Nationaal Altvioolconcours, dat tegelijk met het Altvioolfestival wordt gehouden en openstaat voor Nederlandse of in Nederland wonende altviolisten tot 35 jaar.

Eerste Nationaal Altvioolconcours

Een internationale jury, bestaande uit Anner Bijlsma, Timothy Boulton, Jürgen Kussmaul en Willem Jeths en voorgezeten door Nobuko Imai, beoordeelt de deelnemers. De kandidaten spelen drie ronden op resp. 17, 18 en 19 februari; op 20 februari speelt de winnaar op het prijswinnaarsconcert om 19.30 uur in de Sweelinckzaal van het CvA. Prijzen: een optreden met het Symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam, een cd-opname, een publieksprijs en een begeleidingsprijs voor pianisten.

Altvioolfestival

Parallel aan het concours loopt het Altvioolfestival, met op 19, 20 en 21 februari masterclasses door Timothy Boulton, Marjolein Dispa, Nobuko Imai, Jürgen Kussmaul en Sven Arne Tepl, een presentatie door strijkstokkenmaker Kees van Hemert en het prijswinnaarsconcert op 20 februari. Een feestelijk galaconcert sluit op 21 februari om 20.15 uur in de Bernard Haitinkzaal van het CvA het festival af. Op het programma staat een nieuw werk van Max Knigge voor altviool solo en altvioolensemble, gecomponeerd in opdracht van het Fonds voor Podiumkunsten. Solist: Nobuko Imai.

Het Altvioolconcours en het Altvioolfestival worden georganiseerd door de altvioolsectie van het Conservatorium van Amsterdam. Artistieke co-ordinatoren zijn Marjolein Dispa en Sven Arne Tepl.

Meer informatie

Conservatorium van Amsterdam

afd. Projecten & PR

Natalie Koch, tel: 020-5277566; e-mail: n.koch@ahk.nl

Conservatorium van Amsterdam
Oosterdokskade 151

Postbus 78022

1070 LP Amsterdam