N-TEC introduceert een goedkope NAS-Entry oplossing met de rapidNAS CX


De nieuwe NAS RAID systemen van N-TECs CX-Serie bieden kwaliteit voor een lage prijs. NAS-Entry systemen zijn speciaal bedoelt voor de behoefte van het MKB aan file services, data bescherming en een hoge betrouwbaarheid

VAALS, 20090217 -- Met de rapidNAS CX serie biedt N-TEC een NAS entry oplossing. Daarmee breidt de fabrikant zijn portfolio aan NAS systemen uit, wat tot nu toe de zeer krachtige rapidNAS MS en rapidNAS DSS series omvatte. Onderdeel van de CX familie zijn het rapidNAS CX MS204 met vier drive bays en het rapidNAS CX MS208 met acht drive bays, beide als 19-inch rackmount uitvoering. De tower versies zijn als rapidNAS CX MS204T en rapidNAS CX MS208T verkrijgbaar.

Zoals alle N-TEC systemen serie ondersteunen de CX produkten zowel SAS als SATA harde schijven. Daarbij laten de apparaten zich van 500 GByte tot 8 TByte configureren. De harddisks zijn ook hot-swappable in een werkend systeem uitwisselbaar. De aansluiting aan het netwerk biedt de CX serie via een 1-GBit/s-netwerkpoort. Optioneel laten zich de systemen met meerdere netwerkpoorten uitbreiden.

De rapidNAS CX systemen zijn gebaseerd op de MS Windows Storage Server 2003 R2 van Microsoft en maken een eenvoudige implementatie in de Windows ADS-omgeving mogelijk. Voor optimale data bescherming zorgen de configureerbare beschermingsklassen van RAID 0, 1, 10, 3, 5, 6, 50 of 60. Met RAID 6 en RAID 60 heeft de gebruiker bovendien bescherming tegen gelijktijdige uitval van meerdere harde schijven. Gebruikers die alleen extra opslagruimte nodig hebben kunnen de systemen ook als JBOD gebruiken. De aanwezige snapshot functie, het zogenaamde Volume Shadow Copy, zorgt voor extra bescherming van de gegevens en voor het snelle herstellen van per ongeluk verwijderde of veranderde bestanden. Ook eerdere versies van de bestanden kunnen met de snapshot functie terug gezet worden.

Ongeacht de aantrekkelijke instap prijzen worden alle typische MS Storage Server functionaliteiten ondersteund. Dit omvat:

* Geoptimaliseerd storage management met bewaking van de vrije capaciteit
* Voltekst zoeken
* Active Directory Federation Services (ADFS)
* Active Directory Application Mode (ADAM)
* NFS met identiteitsbeheer voor UNIX
* Snapshot
* SIS ( Single Instant Storage)
* Printserver


De Zuid-Duitse fabrikant N-TEC wil aan de groeiende vraag naar uiterst economische en gelijktijdig betrouwbare storage oplossingen tegemoet komen. Prijsbewuste gebruikers hoeven bij de CX-serie geen concessies te doen op het gebied van systeem en data veiligheid. Want daarbij zet de onderneming op kwalitatief hoogwaardige componenten samen met een breed pakket aan functionaliteiten. Deze zijn daarom o.a. met RAID bescherming, file services, print server of Single Instance Storage geconfigureerd. Centraal en intuïtief te bedienen bieden de CX-modellen de optimale en efficiënte instap in de wereld van NAS

Prijzen en beschikbaarheid
De rapidNAS CX-Serie is per direct beschikbaar. Een rapidNAS CX MS204 systeem met 4x 1 TByte schijven inclusief twee jaar service kost ¤ 2.441 Euro (ex. BTW af magazijn Vaals).

Zoals alle N-TEC systemen kan ook voor de rapidNAS CX-serie de garantie naar een totale garantie periode van 5 jaar uitgebreid worden.

De N-TEC systemen worden gedistribueerd door Incom Storage bv. Aanvullende informatie over deze RAID systemen is verkrijgbaar via www.incom-storage.nl of via tel. 043-306 64 54