Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwe open source webshop van ICEshop (Batavi) live met PaperPalace

De Meern, 17 februari 2009: PaperPalace.nl, gespecialiseerd in papierwaren voor het kantoor, is de eerste webshop die live is op basis van Batavi, het nieuwe open source webshopplatform dat is ontwikkeld door ICEshop. Batavi mikt op verschillende type klanten waaronder PaperPalace, een leverancier die volledig geïntegreerd is met haar toeleveranciers. Marcel van der Logt, directeur van Paper Palace koos voor Batavi omdat "op basis van open source er geen maandelijkse kosten voor softwarelicenties zijn. Daarnaast is het eenvoudig om met Batavi onze site en shop te beheren, een klantspecifieke uitstraling te realiseren en koppelingen met externe leveranciers op te nemen. Pagina's in de shop zijn simpel aanpasbaar".

ICEshop heeft eind 2007 besloten Batavi te ontwikkelen omdat bestaande open source-platformen tekort schieten in ketenintegratie (XML EDI) en geen tradingfunctionaliteiten biedt. Martijn Zey, commercieel directeur merkt op: "ICEshop heeft veel ervaring op het gebied van ketenintegratie, XML-EDI en heeft haar 10 jaar e-commerce ervaring beschikbaar gesteld in Batavi, open source. Iedere ontwikkelaar kan binnenkort de Batavi webshop downloaden, wereldwijd. En zodoende voortbouwen op onze ervaring". Batavi onderscheidt zich verder door een objectgeorienteerd model en zeer designervriendelijk templatesysteem, waarbij design en code volledig gescheiden zijn.

Batavi kan zich meten met de wereldtop in proprietary webshops, en ontstijgt daarmee de bestaande open source ecommerce-oplossingen. De overstap van een gesloten omgeving naar open source is niet gering. Met open source draagt de community bij aan het succes van het platform, een ontwikkeling waar iedere gebruiker baat bij heeft. Een belangrijk uitgangspunt bij het opzetten van de objectgeorienteerde Batavi-architectuur was om de ontwikkelsnelheid voor het opzetten van een nieuwe shop met minimaal een factor 5 terug te brengen ten opzichte van het oude ICEshop-platform en bestaande open source webshops. Momenteel worden Engels en Nederlands ondersteund, een nieuwe taal kan in een week toegevoegd worden. ICEshop streeft met Batavi - dat ontwikkeld is met R&D-subsidie van Nederlandse overheid - naar 500 duizend downloads binnen 12 maanden.

Over ICEshop BV
ICEshop is eind 1998 gestart met de ontwikkeling van haar shop hosting-dienst. De focus van ICEshop lag vanaf 1999 op het opbouwen van een leidende marktpositie met inmiddels ruim 300 installaties in de IT-, Telecom- en Office-branche, als implementatiepartner van leidende IT-fabrikanten of -distributeurs in Nederland als HP, Tech Data, Ingram Micro, ETC Pluz, en Copaco (zie http://www.iceshop.nl). ICEshop verwerkte in 2008 meer dan 200 miljoen euro aan elektronische orders van klanten. In 2009 ligt de focus volledig op de uitrol van open source-shop Batavi, gekoppeld aan meer dan 20 distributeurs.

Meer informatie