Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zaltbommel, 17 februari 2009

De ICT sector in Nederland schrijft jaarlijks meer dan 2,5 miljard euro af op leveringscontracten. Dat blijkt uit jaarverslagen en uitspraken van CEO's.

Synotion ontwikkelt de Contract Compliance Quick Scan. De scan identificeert quick wins en verbetermaatregelen, met als resultaat daling van de kosten en/of een verhoging van de kwaliteit van de gecontracteerde dienstverlening.

De scan analyseert de gaps tussen contracten en de werkelijke situatie en resulteert in:


* een overzicht van contracten, kosten, opbrengsten en risico's
* aanzienlijke besparingen op contracten

* aanbevelingen voor kostenreductie in relatie tot niet geleverde, overbodige en achterhaalde diensten
* een overzicht van uw huidige behoeftes

* een overzicht van wat u heeft betaald en wat u daarvoor gekregen heeft
* punten voor een verbeterde relatie met de leverancier(s)
* verbeterpunten voor de inrichting van het contract management proces

Synotion selecteert samen met u de huidige contracten, die vervolgens binnen drie weken worden geanalyseerd, resulterend in een overzicht van de te behalen verdiensten. De Contract Compliance Quick Scan kent een flexibele investeringsmethodiek, die zich zeer snel terug verdient.

Meer informatie over dit nieuwe product vindt u op www.synotion.nl of u kunt contact opnemen met ons hoofdkantoor in Zaltbommel.

###
Over Synotion
Synotion speelt al 10 jaar een actieve rol in de Nederlandse, Belgische en Spaanse markt op het gebied van Governance en Sourcing. ICT levert een belangrijke bijdrage aan het behalen van de business doelstellingen.

Synotion ondersteunt haar klanten actief met het in kaart brengen van de kosten en baten van ICT, het contracteren van leveranciers en het in lijn brengen van ICT met de gewenste bedrijfsdoelstellingen. Waarbij 'mensen het verschil maken'. Niet het contract maar de relatie, de nauwe samenwerking, vormt het sleutelwoord tot succes voor elk sourcingsvraagstuk.

Door een combinatie van ervaring, kennis en inzicht met een hoge mate van betrokkenheid zorgt Synotion voor een verankering van het resultaat in uw organisatie, zodat onze bijdrage blijvend door uw organisatie kan worden gebruikt.

Klanten zijn gerenommeerde bedrijven in Profit en Non-Profit sector, zoals ProRail, Ricoh, Microsoft, Interpolis, Wegener, NXP en Robeco.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Synotion Management, Jennifer Roose
Telefoon: +31 (0)6 5331 0729
E-mail: jennifer.roose@synotion.nl www.synotion.nl