Ingezonden persbericht


Persbericht

Alcatel-Lucent breidt portfolio uit met eco-vriendelijke apparatuur voor breedbandtoegang Apparatuur resulteert in minder milieubelasting van glasvezelnetwerken

Rijswijk, Hilversum, 17 februari 2009 â¤* Alcatel-Lucent breidt zijn gedistribueerde Digital Subscriber Line Access Multiplexer-concept (DSLAM) en het aanbod van passief gekoelde Fiber-To-The-Building (FTTB) DSLAM's uit met eco-vriendelijke indoor Optical Network Terminals (ONT's). Deze worden op de klantlocatie geplaatst en zetten optische signalen om in elektrische spraak-, video- of databestanden. Met deze toevoeging onderstreept Alcatel-Lucent zijn pioniersrol op het gebied van innovatieve technologieën met een bewezen positieve invloed op de COâ''-uitstoot van bedrijven.

De nieuwe indoor ONT's verbruiken tot dertig procent minder energie en nemen door hun compacte formaat minder ruimte in. Daarnaast zijn ze eenvoudig te installeren en kunnen gebruikers gatewayfunctionaliteit toevoegen. Serviceproviders kunnen met het gedistribueerde DSLAM-concept van Alcatel-Lucent, dat wordt ondersteund door de Intelligent Services Access Manager-producten (ISAM), tot 24 keer minder nodes in FTTP- of fiber-to-the-node-architecturren beheren. Dit resulteert in een kosteneffectieve bedrijfsvoering. Ook wordt door het gebruik van eenvoudiger backplanes het stroomverbruik tot twintig procent verminderd.

Ook thuis zijn aanzienlijke besparingen te realiseren. Door de introductie van FTTB DSLAM's met een passief koelmechanisme zijn energiebesparingen tot tien procent te behalen. Een extra voordeel is, dat deze apparatuur veel stiller is. Eindgebruikers besparen niet alleen op hun energierekening, ze kunnen daarnaast de stillere indoor ONT overal in huis neerzetten.

'Alcatel-Lucent ondersteunt klanten bij het terugdringen van hun COâ''-uitstoot terwijl ze abonnees dezelfde kwaliteitsdiensten bieden', zegt Dave Geary, President Wireline Network-activiteiten van Alcatel-Lucent. 'De introductie van innovatieve en eco-vriendelijke technologieën is een van onze speerpunten. Klanten profiteren met het gedistribueerde DSLAM-concept, de passief gekoelde FTTB DSLAM's en de ONT-innovaties van verregaande energie- en kostenbesparingen.'

######

Over de eco-vriendelijke initiatieven van Alcatel-Lucent Als maatschappelijk verantwoorde onderneming in de telecomsector streeft Alcatel-Lucent ernaar om het leven van mensen te verrijken. Het bedrijf verandert de manier waarop de wereld communiceert en neemt zijn sociale en milieuverantwoordelijkheden. Alcatel-Lucent erkent de belangrijke rol die de telecomsector speelt in het wereldwijde streven om milieu-issues, zoals klimaatverandering, ter hand te nemen. Het bedrijf neemt hierin een actieve rol aan en betrekt leveranciers en businesspartners bij zijn duurzame aanpak.

Over Alcatel-Lucent
Alcatel-Lucent (Euronext Paris en NYSE: ALU) levert oplossingen die serviceproviders, ondernemingen en overheden wereldwijd in staat stellen om spraak-, data- en videocommunicatiediensten aan eindgebruikers aan te bieden. Alcatel-Lucent is een leider op het vlak van vaste, mobiele en geconvergeerde breedbandnetwerken, IP-technologieën, applicaties en services. Het bedrijf profiteert van de ongeëvenaarde technische en wetenschappelijke expertise van Bell Labs, een van de grootste innovatieorganisaties in de communicatiemarkt. Met activiteiten in meer dan 130 landen en het meest ervaren wereldwijde serviceteam in deze sector is Alcatel-Lucent een lokale partner met een wereldwijd bereik. Alcatel-Lucent realiseerde in 2008 een omzet van 16,98 miljard euro. Het hoofdkantoor bevindt zich in Parijs. Voor meer informatie, zie www.alcatel-lucent.com.



Ingezonden persbericht