Politie Noord- en Oost Gelderland

't Harde - Man aangehouden met gestolen kentekenplaten


Een 30-jarige man uit Ermelo is maandagavond 16 februari rond 20:30 uur door medewerkers van de marechaussee aangehouden. De man had gestolen kentekenplaten op zijn auto.


De medewerkers van de marechaussee zagen de man tijdens hun surveillance rijden op de Eperweg in 't Harde. Bij onderzoek bleek dat de kentekenplaten op zijn auto gestolen waren.
Tevens bleek de man nog geld verschuldigd te zijn aan de belastingdienst. De man is aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.


Epe - Tweetal pikt voor fors bedrag aan kleding


Een onbekende man en vrouw hebben maandagmiddag 16 februari is in een kledingwinkel aan de Hoofdstraat in Epe voor een fors bedrag aan kleding weggenomen. De politie is een onderzoek gestart.
Rond 16:15 uur waren de man en de vrouw in de kledingzaak in de Hoofdstaat. De man leidde de winkelier af waardoor de vrouw kledingstukken weg kon nemen. Er zijn onder andere jassen en rokken weggenomen.


Heerde - Bekeuring voor het verbranden van afval


Een 65-jarige vrouw uit Heerde heeft maandagavond 16 februari een bekeuring gekregen omdat zij afval aan het verbranden was in haar tuin.


Na een melding bleek dat de vrouw in de tuin van haar woning aan de Assendorperstraat in Heerde bezig om afval te verbranden, waaronder geschilderde planken. Ze had hiervoor geen vergunning. Agenten hebben haar verzochten haar om het vuur uit te maken. De vrouw werd bekeurd.


Nunspeet - Auto opengebroken, navigatiesysteem ontvreemd


Op een parkeerplaats aan de Uitleg in Nunspeet is een auto opengebroken. Onder andere een navigatiesysteem werd ontvreemd.


De auto is tussen zaterdag 14 februari 16:00 uur en maandagmorgen 16 februari 04:45 uur open gebroken. De daders hebben één van de portieren van de auto open gewrikt. Uit de auto werd onder andere een navigatiesysteem ontvreemd.


Nunspeet - Bewoner betrapt insluipers


Een 84-jarige man uit Nunspeet heeft maandagmiddag 16 februari twee insluipers betrapt in zijn woning aan de Pangelerweg. Er is niets ontvreemd.


De man zat in zijn woonkamer televisie te kijken toen hij gerommel hoorde in zijn slaapkamer op de begane grond. Hij trof daar twee mannen aan. Toen de mannen hem zagen renden ze via de buitendeur van de slaapkamer naar buiten. Ze vluchtten weg via de weilanden achter de woning. De politie heeft nog geruime tijd naar de insluipers gezocht en daarbij ook een diensthond ingezet, maar de twee werden niet meer aangetroffen.


Het signalement van dader 1: normaal postuur, ongeveer 1.70 m lang. Hij droeg een donkere jas en had een donkere pet op. Het signalement van dader 2: Iets groter dan dader 1 en hij droeg een lichte jas. De politie is op zoek naar tips en getuigen. Mensen die iets gezien of gehoord hebben worden gevraagd te bellen via 0900-8844.


A28 / 't Harde - Auto zwaar beschadigd door vliegend materiaal


De auto van een 23-jarige man uit Nunspeet is maandag 16 februari rond 09:00 uur zwaar beschadigd geraakt toen een plaat op de voorkant van de auto terecht kwam.
De politie zoekt getuigen van dit voorval.


De 23-jarige automobilist reed op de A28 van Zwolle naar Amersfoort toen ter hoogte van 't Harde een ijzeren plaat van 1 m. doorsnee tegen de voorkant van de auto vloog. De plaat klapte op de voorkant van de auto en schoot vervolgens onder de auto door. De auto is aan zowel de voorzijde, onderzijde en zijkanten beschadigd geraakt. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. Tevens roept de politie benadeelden op om aangifte te doen. Men kan bellen met 0900-8844.


Einde berichten



---- --