Ingezonden persbericht


IN SEGA'S VIRTUA TENNISTM 2009 DRAAIT HET MAAR OM

ÉÉN DING: DE BESTE WORDEN

SEGA en Sumo Digital bundelen krachten om opnieuw een succesvolle tennistitel uit te brengen!

LONDEN & SAN FRANCISCO (16 februari 2009) ­ SEGA Europe Ltd. en SEGA of America, Inc. hebben vandaag de release aangekondigd van Virtua TennisTM 2009. Virtua Tennis 2009, dat wordt ontwikkeld door de studio Sumo Digital uit Sheffield, komt in mei 2009 smashend in actie op het PLAYSTATION®3 computer entertainment system van Sony, het Xbox 360TM video game and entertainment systeem van Microsoft, de pc (als downloadbaar bestand) en voor de eerste keer ook de Nintendo Wii.

In Virtua Tennis 2009 kun je het opnieuw opnemen tegen de beste tennisspelers ter wereld op de meest realistische banen die je ooit op een spelconsole hebt gezien. Neem het op tegen mensen als Rafael Nadal en Roger Federer, of speel als Marija Sjarapova tegen Venus Williams om een aantal klassieke baanwedstrijden opnieuw tot leven te brengen. De indrukwekkende lijst wordt in 2009 uitgebreid met diverse nieuwe spelers, waaronder de 4e man op de wereldranglijst (Andy Murray) en de kampioen vrouwen van het French Open: Ana Ivanovi. Naast de traditionele wedstrijden voor enkel, dubbel en gemengd dubbel heeft Virtua Tennis 2009 tevens een officiële Davis Cup-licentie, zodat je de kans krijgt om je land naar de overwinning te leiden!

De klassieke wedstrijdengine in speelhalstijl van Virtua Tennis 2009 is enorm uitgebreid en tot in de details geperfectioneerd, waardoor het tennisspel in zijn huidige vorm onovertroffen is. Struikelende spelers geven wedstrijden een nieuwe dimensie, terwijl verbeterde volleys, serves en netballen je in staat stellen om meer dan ooit een volledig eigen stijl op de baan te ontwikkelen. Daarnaast is de populaire World Tour-modus uitgebreid met innovatieve nieuwe functies (die een




volledig geïntegreerd online systeem bieden) en een nieuw online klassementssysteem (op de

PLAYSTATION®3 en de Xbox 360). Ook het aanmaaksysteem voor spelers in de World Tour- modus is uitgebreid. Ten slotte kunnen spelers hun eigen unieke Virtua Tennis-kampioen creëren met de vernieuwde tenniswinkel, waarin meer dan 800 artikelen verkrijgbaar zijn!

"De terugkeer van Virtua Tennis belooft een waar feest te worden voor zowel fans van de serie als liefhebbers van sportgames in het algemeen", aldus Gary Knight, European Marketing Director van SEGA Europe. "Dit tennisseizoen belooft één van de spannendste seizoenen sinds jaren te worden, en met nieuwe spelers, banen, een Online Tour en uitgebreide baanupdates zal Virtua Tennis 2009 ook in de toekomst de norm voor andere tennisgames blijven definiëren."

Virtua Tennis zou niet compleet zijn zonder de altijd populaire baanspellen en wat dat betreft stelt Virtua Tennis 2009 niet teleur! Oude favorieten keren terug in gloednieuwe minigames, zodat de traditie in dit nieuwe deel van de serie wordt voortgezet. Pas op voor krokodillen, fruit en piraten in de verzameling unieke baanspellen van Virtua Tennis 2009, die je alleen, samen of online kunt spelen en die altijd naar méér doen smaken!

Virtua Tennis 2009 TM wordt in mei 2009 uitgebracht voor de Sony® PLAYSTATION®3, de Microsoft Xbox 360TM ,de Nintendo Wii en de pc. Bezoek www.virtuatennis2009.com voor meer informatie.

Over SEGA Europe Ltd.:
SEGA® Europe Ltd. is de Europese distributietak van SEGA Corporation, dat gevestigd is in Tokio (Japan). SEGA Corporation is wereldwijd leider op het gebied van interactief amusement, zowel binnen- als buitenshuis. Het bedrijf ontwikkelt en distribueert interactieve softwareproducten voor diverse hardwareplatforms, waaronder pc's, draadloze apparatuur en platforms van Nintendo, Microsoft en Sony Computer Entertainment Europe. De website van SEGA Europe is te vinden op www.sega-europe.com.

Over SEGA of America Inc.:
SEGA® of America, Inc. is de Amerikaanse tak van SEGA Corporation, dat gevestigd is in Tokio (Japan). SEGA Corporation is wereldwijd leider op het gebied van interactief amusement, zowel binnen- als buitenshuis. Het bedrijf ontwikkelt, publiceert en distribueert interactieve softwareproducten voor diverse hardwareplatforms, waaronder pc's, draadloze apparatuur en platforms van Nintendo, Microsoft en Sony Computer Entertainment Inc. De website van SEGA of America is te vinden op www.sega.com.

Over SUMO Digital
Sumo Digital Ltd is een Britse spelontwikkelaar. Het bedrijf, dat is opgericht in 2003, heeft met recente projecten op handheld-consoles, actuele consoles en next-genconsoles een benijdenswaardige reputatie opgebouwd. Sumo heeft




meer dan 100 man in dienst, van wie er vele al meer dan 10 jaar samenwerken. Het bedrijf heeft ontwikkelingslicenties voor alle toonaangevende spelplatforms: de PSP®, PlayStation®2 en PLAYSTATION®3 van Sony, de Xbox 360 en Xbox van Microsoft, en de DS en Wii van Nintendo. De website is te vinden op www.sumo-digital.com.






---- --