Politie Zeeland

Aanvulling op persbericht Z-309-2009 (zie onder)

Terneuzenaar aangehouden op verdenking van enkele misdrijven.

Terneuzenaar aangehouden op verdenking van enkele misdrijven
Door de politie is woensdagmiddag, ter hoogte van het busstation op de Buitenhaven in Terneuzen, een 20-jarige Terneuzenaar aangehouden. De man wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij twee misdrijven. Allereerst wordt hij ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een poging tot overval op een pizzakoerier.
Op vrijdagavond 12 december 2008 wilde een pizzakoerier op de Kanaalkade in Axel een bestelling afleveren toen hij werd overvallen door twee personen met bivakmutsen. De pizzabezorger kreeg van een van de twee mannen een klap en er ontstond een worsteling, waarbij over en weer diverse klappen vielen. Even later gingen de twee mannen er zonder geld vandoor. De pizzabezorger liep een gescheurde lip, een pijnlijke knie en een kneuzing aan zijn jukbeen op. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen volgen in deze zaak.

Aanvulling: De politie heeft dinsdag 17 februari omstreeks 07.40 uur in de Archimedesstraat in Terneuzen een 21-jarige Terneuzense vrouw aangehouden. Zij wordt verdacht van medeplichtigheid aan de overval op de pizzakoerier. Het onderzoek loopt nog.

O-352-2009 Aanrijding in Goes
Op de Deltaweg in Goes vond dinsdag om 08.20 uur een aanrijding plaats.
Een 69-jarige man uit 's-Gravenpolder reed tegen de personenauto van een 57-jarige Middelburger. Deze raakte van de weg en kwam beneden in de berm terecht. Toen de 69-jarige man, na de aanrijding, achteruit wilde rijden botste hij vervolgens tegen de personenauto van een 31-jarige man uit 's-Gravenpolder. De Middelburger klaagde over pijn in zijn nek en werd onderzocht door het ambulancepersoneel. Voor zover bekend hoefde de man niet naar het ziekenhuis. De auto's raakten beschadigd.

W-353-2009 Bromfietscontrole, Vlissingen
Tijdens een bromfietscontrole, dinsdag tussen 07.30 en 09.30 op het Baskensburgplein in Vlissingen, werden 16 bekeuringen uitgeschreven. De controle werd gehouden in het kader van de overlastgevende bromfietsende jeugd. Voor onderstaande overtredingen werden bekeuringen uitgeschreven:
3x snelheid
4x invordering kentekenbewijs wegen technische gebreken
2x ondeugdelijke rem
1x helmplicht
2x rijden door rood verkeerslicht
1x rijden op fietspad
1x ontbreken bromfietscertificaat/rijbewijs
2x ondeugdelijke verlichting
Waarschuwingen: 5
Vergeleken met een soortgelijke bromfietscontrole ongeveer een maand terug, is er spraken van een aanmerkelijk verbetering. Het bleek dat meer bromfietsers hun 'zaken op orde hadden'. Ook werd een voorzichtige aanvang gemaakt met een gestructureerde controle op gepimpte en zogenaamde discoauto's. Tijdens deze controle twee personenauto's bekeurd: 1 auto voor APK en overschrijding en 1 auto met te donker getinte ruiten.