Amsterdam RAI

Persbericht Press Release

Beveiligde auto's op stand magazine CARROS

PANTSER PAVILJOEN OP AUTORAI 2009

Amsterdam, 17 februari 2009 - Het veiligste gedeelte van AutoRAI 2009 komt voor rekening van het toonaangevende automagazine CARROS, dat in hal 8 een spectaculair Pantser Paviljoen inricht. Vier kogelvrije en soms zelfs bombestendige auto's geven hier een indruk hoe échte vips zich door het verkeer begeven. AutoRAI 2009 wordt gehouden van 1 tot en met 11 april 2009 in Amsterdam RAI.

Het glossy automagazine CARROS brengt traditiegetrouw een verzameling hoogst bijzondere auto's naar de AutoRAI. Het thema voor dit jaar, gepantserde auto's, past uitstekend bij het voorname karakter van het tijdschrift en de bijbehorende videosite Carros.tv. Bij alle vier auto's die dit jaar hun opwachting maken plaatst de redactie flatscreens en informatieborden, waarop de bezoekers niet alleen alle gegevens, maar ook spectaculaire beelden over de voertuigen aantreffen.

Mercedes van Helmut Kohl
Tot de tentoongestelde auto's behoort die van de voormalige Bondskanselier van Duitsland Helmut Kohl. Hij liet zich rijden in een zwaar gepantserde Mercedes-Benz 600 SEL, van het type W140 uit de jaren negentig. Deze auto is speciaal voor CARROS uit de geheime kelders van het merk in Stuttgart gehaald. Een bijzondere auto, die is voorzien van alle denkbare beveiligingstoeters en -bellen. De Mercedes is sinds de beëindiging van Kohl's officiële dienstbetrekking niet eerder buiten zijn huidige 'schuilplaats' geweest.

Onzichtbare beveiliging
De zwaar gepantserde Land Rover op de CARROS-stand is al even spectaculair. Het bijzondere van deze Land Rover is dat het op het eerste gezicht niet is te zien hoe zwaar deze is beveiligd. Alleen wie beter kijkt, ziet de indrukwekkende verschillen met het originele model.

Een heuse primeur is er in de vorm van de eerste BMW X5 Protection in Nederland, op basis van de nieuwste X5-generatie. Het gaat hier om een auto met B4-bepantsering, waarmee hij bijvoorbeeld geschikt is als begeleidingsvoertuig, of als privé-auto die extra bescherming aan zijn inzittenden biedt.

BNR Nieuwsradio live vanaf de CARROS-stand
Het Pantser Paviljoen is met 420 m2 bijzonder ruim opgezet en biedt tevens onderdak aan de studio van BNR Nieuwsradio, waarvandaan CARROS en BNR tijdens de tentoonstellingsdagen live uitzendingen verzorgen. Het Pantser Paviljoen bevindt zich in de wereld van Luxury en Sportscars. In de komende editie van CARROS Magazine, dat aan de vooravond van AutoRAI 2009 verschijnt, staat een uitgebreide reportage over het spannende thema autobeveiliging.

Over AutoRAI 2009
AutoRAI 2009 kent een verrassende, nieuwe opzet:. De auto's staan niet per merk op een stand, maar vergelijkbare auto's worden bij elkaar geëxposeerd. Dit nieuwe concept biedt zowel exposanten als bezoekers belangrijke voordelen. Het nieuwe gebouw Elicium biedt onderdak aan GoMotor!, een aparte tentoonstelling voor motorfietsen en (motor-)scooters die voor bezoekers van AutoRAI vrij toegankelijk is. AutoRAI 2009 en GoMotor! worden georganiseerd door Amsterdam RAI in nauwe samenwerking met RAI Vereniging. AutoRAI 2009 is geopend van 1 tot en met 11 april. Op 31 maart vindt de Exclusive Preview plaats, waarvoor kaarten uitsluitend via www.autorai.nl en www.carros.nl kunnen worden besteld. Meer informatie is te vinden op www.autorai.nl.


---
Noot voor de redactie /

Amsterdam RAI