Politie Kennemerland

Persberichten 17 februari

Kennemerland, 17-02-2009

Winkeldievegge aangehouden
IJMUIDEN, 16 februari - Personeel van een supermarkt aan het Dudokplein betrapte rond 14.00 uur een 31-jarige vrouw uit IJmuiden op de diefstal van een aantal boodschappen ter waarde van ruim 40 euro. De vrouw is aangehouden overgedragen aan de politie. Ze is meegenomen naar het bureau. Daar is proces-verbaal tegen haar opgemaakt. Daarnaast heeft ze een winkelverbod gekregen voor de supermarkt.

Jeugdige winkeldievegges aangehouden
HAARLEM, 16 februari - Personeel van een warenhuis in de Grote Houtstraat betrapte rond 16.45 uur twee meisjes op de diefstal van kleding uit de winkel. De verdachten bleken een 15-jarige IJmuidense en een 16-jarige Beverwijkse. Ze zijn aangehouden en overgedragen aan de politie. De dames bleken ook bij drie andere Haarlemse winkels kleding te hebben gestolen. Alles is in beslag genomen. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie heeft hun ouders ingelicht over de strooptocht.

Jongens aangehouden voor vernieling
NIEUW VENNEP, 16 februari - Twee 12-jarige jongens uit Nieuw Vennep zijn maandagmiddag aangehouden voor de vernieling van een hek in de Rustoordstraat. De jongens waren tijdens hun sloopwerk opgepakt door een getuige en zijn overgedragen aan de politie. Ze zijn meegenomen naar het bureau en hebben daar bekend. Ze dienen de schade te betalen en zijn door hun ouders opgehaald. Omdat ze niet eerder met de politie in aanraking zijn geweest komen ze in aanmerking voor afdoening via HALT voor een alternatieve straf.

Medewerker supermarkt aangehouden voor verduistering BLOEMENDAAL, 16 februari - Maandag is een medewerker van een supermarkt in Bloemendaal aangehouden voor verduistering van geld uit de kassa. De verdachte wordt ervan verdacht een bedrag van ruim 2400 euro te hebben weggenomen. Na een onderzoek naar de ontstane kasverschillen kwam de verdachte naar voren als mogelijke dader. De verdachte is door de politie meegenomen naar het bureau. Hij heeft deels bekend. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Medewerkster supermarkt aangehouden voor verduistering IJMUIDEN, 16 februari - Maandag is medewerkster van een supermarkt in IJmuiden aangehouden voor het verduisteren van ingeleverde statiegeldbonnen. De verdachte probeerde hiermee in een andere vestiging van bedrijf te betalen maar dat lukte niet. Daardoor werd duidelijk dat ze bonnen had weggenomen tijdens haar kassawerk. De verdachte is door de politie meegenomen naar het bureau. Daar heeft ze bekend. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Huiselijk geweld
HOOFDDORP, 16 februari - De politie heeft rond 20.15 uur een 41-jarige man uit Hoofddorp aangehouden voor huiselijk geweld. De man bedreigde zijn vrouw met de dood en heeft haar mishandeld. De vrouw heeft aangifte tegen hem gedaan. Hij is meegenomen naar het bureau en ingesloten.

Amokmaker aangehouden
ZANDVOORT, 17 februari - De politie kreeg rond 01.30 uur een melding dat een man zich vervelend gedroeg in een horecagelegenheid aan de Haltestraat. De man maakte eerst ruzie met een medewerker en wilde later gaan vechten met de klanten. Bij aankomst van de politie viel de 38-jarige man uit Haarlem mensen op straat lastig. Hij bleek onder invloed van alcohol. Hij is aangehouden voor openbare dronkenschap en ingesloten. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Waarschuwing voor vals geld
HAARLEM, 16 februari - Afgelopen maandag zijn er twee meldingen bij de politie binnengekomen dat op de Grote Markt tijdens de wekelijkse markt met vals geld is betaald. De daders kopen voor een klein bedrag een artikel en betalen dan met een vals eurobiljet van 50. In totaal is er vier keer met valse bankbiljetten betaald. De politie is op zoek naar deze twee mannen. Het volgende signalement is bekend: Dader 1 heeft een negroïde uiterlijk en is ongeveer 20-22 jaar oud, hij heeft een normaal postuur, kort haar aan de voorkant mogelijk lang aan de achterkant en is ongeveer 1.75 mtr. lang. Dader 2 heeft noordafrikaans uiterlijk, is ongeveer 18-20 jaar oud en droeg een witte jas. Mocht u meer weten over deze oplichters bel dan de politie Haarlem, tel. 0900-8844 (lokaal tarief).

Verkeerscontroles
IJMUIDEN, 14 februari - Naar aanleiding van klachten van omwoners heeft de politie tussen 15.30 - 16.30 uur een verkeerscontrole gehouden op de Heerenduinweg tussen de Grote Beerstraat en de Kruisberglaan. Er zijn 11 automobilisten bekeurd voor het te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/u. Verder heeft de politie bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder gordel, het niet hands-free bellen en het onnodig claxonneren.