Gemeente Wervershoof


Wervershoof schrapt en vereenvoudigt regelgeving

17 feb 2009
Wervershoof streeft naar simpele en betere regels. Op 1 maart 2009 treedt een nieuwe en helemaal aangepaste Algemene Plaatselijke Verordening (APV) in werking.
Door wijziging van diverse wetgeving en in het kader van de deregulering van de eigen regelgeving is de APV helemaal aangepast. We keken naar overbodige bepalingen, overzichtelijkheid, het nut en de noodzaak. In totaal zijn 23 artikelen geschrapt (o.a. dienstverlening, straatartiest, winkelwagentjes, kelderingangen, vergunningsplicht lichtreclame).
Nieuw zijn artikelen over cameratoezicht, onversterkte muziek en kamperen buiten kampeerterreinen. Er is geen kapverbod meer voor particuliere eigendom op percelen genoemd in de vastgestelde straten- en wegenlijst.

Niet steeds opnieuw aanvragen
Een vergunning of ontheffing geldt in beginsel voor onbepaalde tijd, tenzij bij de vergunning of ontheffing anders is bepaald, of de aard van de vergunning of ontheffing zich daartegen verzet. Die moeten dus niet altijd ieder jaar opnieuw vernieuwd te worden, met alle kosten die daarbij horen.

De evenementenvergunning leent zich daar niet voor. Deze zal altijd voor bepaalde tijd worden verleend. Voor kleine evenementen (barbecues, straatfeesten) is geen vergunning meer vereist, maar alleen als:

* het aantal aanwezigen niet meer bedraagt dan 50 personen;
* het evenement tussen 13.00 en 00.00 uur plaats vindt;
* het evenement niet plaatsvindt op de rijbaan, (brom)fietspad of parkeerplaats of anderszins een belemmering vormt voor het verkeer en hulpdiensten;

* geen muziek ten gehore wordt gebracht voor 07.00 uur of na 23.00 uur;

* kleine objecten worden geplaatst met een oppervlakte van minder dan 10 m2 per object;

* er een organisator is;

* de organisatie binnen 5 werkdagen voorafgaand aan het evenement daarvan melding heeft gedaan aan de burgemeester.

Kom zelf met een voorstel voor betere regelgeving ! Heeft u zelf ideeën over manieren om regels een voudiger te maken en formaliteiten te beperken? Doe dan mee met de actie ' Meer service, minder regels' van de gemeente. U kunt voorstellen indienen per mail of in de 'Paarse Krokodil'' bus deponeren op het gemeentehuis. Eens per maand verloten we 10 Omringdijkspellen, die niet in de winkel te koop zijn en aan het eind ontvangt de indiener van het beste idee een paarse pluim met een belevenisbon van 100 euro.

Adres: Raadhuisplein 1, 1693 EA en Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof info@wervershoof.nl (0228) 587171