Een mijlpaal op onderwijsgebied: de Wereld op Zuid

17/02/2009 15:04

Stichting Vestia Groep

In Zuidwijk wordt de laatste hand gelegd aan een mijlpaal op onderwijsgebied: de Wereld op Zuid. Een schitterend gebouw biedt vanaf eind februari 2009 onderdak aan vijf partners op het gebied van jeugd en onderwijs. Het gaat om de basisscholen Christophoor en De Toermalijn, Kinder Service Hotels voor kinderdagopvang, tussenschoolse en buitenschoolse opvang, Ellemare (Pameijer) voor kinderen met een verstandelijke beperking en Charlois Welzijn voor de peuterspeelzaal, het schoolmaatschappelijk werk en kinderactiviteiten.

Aantrekkelijk Zuidwijk

Vestia Rotterdam Zuid heeft met de Wereld op Zuid in Zuidwijk invulling gegeven aan haar ambitie om als woningcorporatie te zorgen voor een aantrekkelijk Zuidwijk voor gezinnen met opgroeiende kinderen, met ruime woningen, een veilige woonomgeving, een goed zorg- en (onderwijs)voorzieningenniveau en een goede veilige buitenruimte. De brede school is een voorbeeldproject voor Rotterdam-Zuid als onderdeel van een van de grootste stedelijke vernieuwingsoperaties van Nederland: het Pact op Zuid. De samenwerking tussen woningcorporatie Vestia en de vijf huurders van de Wereld op Zuid draagt bij aan een omgeving waarin kinderen veilig, onbezorgd en gemotiveerd kunnen opgroeien.

Brede horizon voor kinderen

De Wereld op Zuid is een complete wereld, waar kinderen niet alleen komen om feiten te leren, maar ook om te leren spelen, te leren sporten, te leren eten en te leren overleggen. De Wereld op Zuid biedt een verlengd schooldagprogramma aan. Voor de kinderopvang en buitenschoolse opvang kunnen kinderen van 0 tot 12 jaar van 's ochtends 7 uur tot 's avonds 7 uur terecht. Een aantal gemeenschappelijke ruimtes, zoals de sportzalen en de vergaderruimtes kunnen worden gehuurd. Op die manier heeft iedereen in Zuidwijk er profijt van.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.dewereldopzuid.nl