Gemeente Medemblik

Uitwisseling verhalen in Koggenlandhuis Midwoud

Eind januari kwamen negen deelnemers van verhalen groepen uit de gemeente Medemblik en drie vrijwillige begeleiders van de verhalen groepen en twee ouderen- werkers van Stichting Welzijn Ouderen West Friesland bij elkaar voor een uitwisseling.

Deze begon al in de hal van het nieuwe woonzorgcomplex. Er werd rondgekeken en de grote ontmoetingsruimte werd bewonderd . Daarna gingen de begeleiders de bewoners ophalen van Midwoud voor de verhalenmiddag. De deelnemers uit Medemblik mochten een kijkje nemen in een woning van een bewoonster.

In de multifunctionele ruimte naast de ingang stond een feestelijke aangeklede tafel klaar met koffie thee en koek. De verhalenmiddag stond in het teken van levenskunst en een ieder werd uitgenodigd aan de hand van vragen zijn of haar verhaal te doen. Het was een geméelleerd gezelschap van dames en heren, van dertigers tot en met negentigers, van vitale en minder mobiele ouderen, van levensgenieters en tevreden mensen, van praatgrage en stille mensen. Het werd een gezellige, leuke middag met interessante gesprekken. De aanwezigen hoopten op een herhaling in Medemblik.

In 2008 zijn drie verhalengroepen gestart met financieële ondersteuning vanuit de gemeente Medemblik en fondsen: een in het woonzorgcomplex in Midwoud en twee in Medemblik. Vrijwilligers, Stichting Welzijn Ouderen West Friesland, en de werkgroep Eenzaamheidspreventie hopen deze verhalengroepen ook weer in 2009 voort te kunnen zetten.